Φρέντι Μέρκιουρι: Στο σφυρί το χειρόγραφο που αποκαλύπτει τον αρχικό τίτλο του «Bohemian Rhapsody»

Φρέντι Μέρκιουρι: Στο σφυρί το χειρόγραφο που αποκαλύπτει τον αρχικό τίτλο του «Bohemian Rhapsody»

Ποια άλλα προσωπικά του αντικείμενα θα δημοπρατηθούν - Δείτε φωτογραφίες

freddie-mercury
Είχε περάσει ποτέ από το μυαλό σας ότι το «Bohemian Rhapsody», ο διαχρονικό συμφωνικός- ροκ ύμνος των Queen, θα μπορούσε να έχει έναν διαφορετικό τίτλο; Κι όμως, όπως αποκαλύπτεται από τις χειρόγραφες σημειώσεις του Φρέντι Μέρκιουρι, οι οποίες θα δημοπρατηθούν από από τον οίκο Sothby’s, σε πρώτη φάση, είχε δώσει στο θρυλικό κομμάτι τον τίτλο «Mongolian Rhapsody».


Sothbys_-_Bohemian_Rhapsody
To χειρόγραφο με τους στίχους του «Bohemian Rhapsody»

Σε μία από τις 15 συνολικά σελίδες του προσχεδίου του τραγουδιού φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Μέρκιουρι έχει διαγράψει την αρχική λέξη «Mongolian» αντικαθιστώντας το με το «Bohemian», πληροφορία η οποία δεν είχε γίνει ποτέ γνωστή μέχρι σήμερα. Επιπλέον, εντοπίζονται αλλαγές σε κάποιους από τους στίχους.

Queen - Bohemian Rhapsody (Freddie Mercury).


Κλείσιμο
Ο ίδιος πάντως είχε αποκαλύψει, το 1976 πως αρχικά είχε απορρίψει το κομμάτι, στη συνέχεια όμως το εξέλιξε και κατέληξε στην τελική εκδοχή του με την οποία έγινε γνωστό στο παγκόσμιο κοινό.

Sothbys_-We_are_the_Champion
Το χειρόγραφο με τους στίχους του «We Are The Champions»


Το συγκεκριμένο χειρόγραφο είναι ανάμεσα στα προσωπικά αντικείμενα του Φρέντι Μέρκιουρι τα οποία πωλήθηκαν από την πρώην σύζυγό του και παντοτινή του φίλη Μαίρη Όστιν και η τιμή εκτίμησής του ανέρχεται σε 1,2 εκατομμύρια λίρες.

Το «Bohemian Rhapsody» κυκλοφόρησε στις 21 Νοεμβρίου του 1975 μαζί με το άλμπουμ των Queen « A Night at the Operα». H μουσική, γραμμένη εξ ολοκλήρου από τον Μέρκιουρι,, αποτελεί μια ένα εμπνευσμένο μείγμα κλασικού και ροκ ήχου, συνολικής διάρκειας έξι λεπτών, που τάραξε τα νερά της διεθνούς δισκογραφίας.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως έχει γραφτεί στο βιβλίο της μουσικής ιστορίας ως ένα από τα καλύτερα και εμπορικότερα κομμάτια όλων των εποχών. Όταν κυκλοφόρησε παρέμεινε εννέα ολόκληρες εβδομάδες στην κορυφή των βρετανικών τσαρτς, όπου έπανήλθε για πέντε επιπλέον εβδομάδες το 1991, μετά τον θάνατο του Φρέντι Μέρκιουρι ενώ πούλησε περισσότερα από έξι εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο. Σήμερα, δε, 48 ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του παραμένει ανάμεσα στα τραγούδια με τις περισσότερες ηλεκτρονικές πωλήσεις.

Sothbys_-Merurry_crown
Το βασιλικό στέμμα και ο μανδύας του Φρέντι Μέρκιουρι


Στην δημοπρασία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου , συμπεριλαμβάνονται και άλλα πολύτιμα ενθύμια από την ζωή και την καριέρα του Φρέντι Μέρκιουρι. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν δύο ακόμη χειρόγραφα με τους στίχους των τραγουδιών «We Are The Champions, «Don’t Stop Me Now» και «Somebody to Love» οι τιμές εκτίμησης των οποίων ανέρχονται σε 200.000 - 300.000, 120.000 – 180.-000 και 150.000 – 200.000 λίρες αντίστοιχα, το βασιλικό στέμμα και ο κατακόκκινος μανδύας που φορούσε στη σκηνή, που εκτιμάται μεταξύ 60.000 και 80.000 λιρών αλλά και το ζευγάρι των αγαπημένων του σνίκερς, μάρκας Adidas, που φορούσε σε αρκετές ζωντανές εμφανίσεις του.

Sothbys_-Merurry_shoes
Τα σκίκερς που φορούσε ο Φρέντι Μέρκιουρι στις συναυλίες του

Ειδήσεις σήμερα:

Ρόδος: Οι τελευταίες στιγμές του 26χρονου Βρετανού πριν κεραυνοβοληθεί - Δείτε βίντεο

Θεόδωρος Πάγκαλος: «Καλό ταξίδι πατέρα» - Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του γιου του

Έβερεστ: Διάσωση ορειβάτη στη «ζώνη του θανάτου» - Δείτε το βίντεο

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης