Έκθεση «Συκουσάκια» - Όταν τα παιδιά δημιουργούν…

Έκθεση «Συκουσάκια» - Όταν τα παιδιά δημιουργούν…

Ο επισκέπτης παρατηρώντας τα έργα νομίζει ότι είναι παρόντες ο Καρούζος, ο Βασιλείου, ο Ακριθάκης, ο Τσαρούχης και άλλοι ζωγράφοι της μοντέρνας ελληνιστικής σχολής

_DSC5289
Στο art cafe ”Mine” παρουσιάζεται η έκθεση μαθητών ζωγραφικής ηλικίας 4 έως11 χρονών του πολιτιστικού συλλόγου του ακριτικού χωριού Άγιος Γεώργιος Συκούσης της Χίου.

Παρατηρώντας τα 16 έργα αυτής της έκθεσης, νομίζει κανείς ότι είναι παρόντες ο Καρούζος, ο Βασιλείου, ο Ακριθάκης, ο Τσαρούχης και άλλοι ζωγράφοι της μοντέρνας ελληνιστικής σχολής, αποτέλεσμα του εργατικού και ταλαντούχου δασκάλου τους, του εικαστικού και σκηνοθέτη Νίκου Ζάππα.

Στα έργα αυτά, η τεχνική των μικρών μας ζωγράφων με ακρυλικά σε χαρτί, παρουσιάζουν ως βασική θεματολογία το μπλέ της θάλασσας και του ελληνισμού, άλλοτε με ναυτάκια και σειρήνες και άλλοτε με τσαρούχια, τσολιαδάκια και καράβια του Αιγαίου. Ο σουρεαλισμός, ο κυβισμός και η αφαίρεση, κυριαρχούν στην συλλογή των μικρών αυτών ταλέντων με εντυπωσιακά αποτελέσματα τόσο στην επιτυχή σύνθεση των εικόνων όσο και στην τεχνική του περιγράμματος.
_DSC5247
_DSC5255-_1_
dsc1
_DSC5268
Κλείσιμο

Σε μια εποχή όπου η βιομηχανοποίηση των ιδεών τείνει να περιορίσει την σκέψη, την έκφραση και την δημιουργικότητα των νέων, ας αποτελέσει η έκθεση αυτή, ελπιδοφόρο μήνυμα για όλους, μικρούς και μεγάλους.

Η έκθεση με τίτλο “Συκουσάκια” εγκαινιάζεται την Παρασκευή 21η Απριλίου και ώρα 8.00 το βράδυ στο art cafe ”Mine” της οδού Σκουφά 48, στο κέντρο της Αθήνας στο Κολωνάκι.

Διάρκεια της έκθεσης 20 Απριλίου - 22 Μαίου 2023.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης