«Η δική μου Λευκάδα»: Ο Ηλίας Γεωργάκης παρουσιάζει το βιβλίο του στην Πάτρα

«Η δική μου Λευκάδα»: Ο Ηλίας Γεωργάκης παρουσιάζει το βιβλίο του στην Πάτρα

Στις σελίδες του έχουν καταγράφονται  ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία, ήθη, έθιμα και παραδόσεις

lias_Georgakis_-_Book

Ένα γοητευτικό οδοιπορικό στην όμορφη  Λευκάδα, με ενδιαφέρουσες ιστορικές, τουριστικές και λαογραφικές αναφορές, αποτελεί το βιβλίο του δημοσιογράφου Ηλία Γεωργάκη  με τίτλο «Η δική μου Λευκάδα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις fagottobooks.Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, ο συγγραφέας θα βρίσκεται στον Πολυχώρο του Δήμου Πατρέων – Αγορά Αργύρη, στην Πάτρα προκειμένου να μοιραστεί με το κοινό τα μυστικά της περιήγησης που έχει καταγράψει στο χαρτί.


Στο βιβλίο ο αναγνώστης θα βρει, μεταξύ άλλων, εκατοντάδες παρατσούκλια(παρωνύμια) κατοίκων της πόλης, ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία, ήθη, έθιμα και παραδόσεις, σπάνιες λέξεις και εκφράσεις από το λευκαδίτικο γλωσσικό ιδίωμα, τριάντα φάρσες και χιουμοριστικές ιστορίες των παλιών κατοίκων της πόλης (των επονομαζόμενων μπουρανέλων), ειδικά αφιερώματα στον Λευκάδιο Χέρν, στο καρσάνικο κέντημα, στα παραδοσιακά προιόντα του νησιού, στην τοπική κουζίνα και στο λευκαδίτικο κρασί σπάνιες φωτογραφίες αλλά και ποιήματα του συγγραφέα για τη Λευκάδα.

Στην εκδήλωση παρουσίασης, που θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος, θα μιλήσουν οι Χαρά Γιαννοπούλου (συγγραφέας-αρχιτέκτων-πολεοδόμος), Παναγιώτης Καββαδάς (πρ. βουλευτής,πρ. Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος) και Αγγελική Περδικάρη (φιλόλογος-ποιήτρια) ενώ αποσπάματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Ηλίας Λογοθέτης και Μαρία Ζάχαρη. Στο τέλος της βραδιάς μέλη ου συλλόγου Λευκαδίων Πάτρας θα τραγουδήσουν καντάδες. 

Ειδήσεις σήμερα:

Κυβέλη Χατζηευστρατίου: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή του τροχαίου που σκοτώθηκε ο 60χρονος

Βιασμός 12χρονης: Ομολόγησαν σεξουαλικές επαφές με την 12χρονη, αρνούνται τον βιασμό οι δύο κατηγορούμενοι

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Επιχείρηση παγετός» από τον Πούτιν για την Ουκρανία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης