«Ανάμεσα σε δύο κόσμους»: Ένας έρωτας που νικά τον θάνατο στη σκηνή του Σύγχρονο Θεάτρου

«Ανάμεσα σε δύο κόσμους»: Ένας έρωτας που νικά τον θάνατο στη σκηνή του Σύγχρονο Θεάτρου

Με την υπογραφή του κλασικού Ρώσου συγγραφέα Ιβάν Τουργκένιεφ

Theatro_Proskinio
Το κύκνειο άσμα του σπουδαίου Ρώσου συγγραφέα Ιβάν Τουργκένιεφ «Ανάμεσα σε δυο κόσμους» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Σύγχρονο θέατρο, σε διασκευή και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη. Πρόκειται για μια ερωτική ιστορία βασισμένη σε ένα αληθινό γεγονός. συγγραφέας.
Εμπνευσμένος από το συγκλονιστικό «Άσμα Ασμάτων» και από τον έρωτά του για την Πολίν Βιαρντό, η οποία ήταν καλή φίλη και με τον Φρεντερίκ Σοπέν με τον οποίο συχνά έπαιζαν μαζί πιάνο, ο Τουργκένιεφ ξεδιπλώνει στο χαρτί με μαεστρία τον έρωτα δύο νέων ο οποίος κατορθώνει να νικήσει τον θάνατο. Η παράσταση πλαισιώνεται ηχητικά και ζωντανά στο πιάνο, από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες του Σοπέν, δημιουργώντας μια ρομαντική και έντονα νοσταλγική ατμόσφαιρα.
Ο νεαρός Γιάκοφ ζει επτά ολόκληρα χρόνια, απομονωμένος στο σκοτεινό του δωμάτιο. Μοναδική του επαφή και επικοινωνία η θεία του με την οποία συγκατοικεί και ο πληθωρικός του φίλος, ο οποίος τον επισκέπτεται συχνά. Ο Γιάκοφ σε μία από τις σπάνιες εξόδους του στη νυχτερινή Μόσχα γνωρίζει την Κλάρα, ένα ανερχόμενο αστέρι της όπερας, και μέσω αυτής ανοίγεται μπροστά του ένα μονοπάτι το οποίο δεν είχε ως τότε εξερευνήσει. Ο εγωισμός και ο φόβος του όμως, θα φέρουν την καταστροφή και το χάος, τόσο για τον ίδιο όσο και για την Κλάρα, ώσπου η λυτρωτική δύναμη του Έρωτα και της Αγάπης, αναιρώντας τις φυσικές σταθερές του γήινου κόσμου, θα τους αποκαλύψει την ουσία της ανθρώπινης ζωής και ύπαρξης.
«Τι να γράψω για το συγκεκριμένο έργο και αυτή την μοναδική εμπειρία καλλιτεχνικής και ψυχοπνευματικής γέννας με τους συνεργάτες μου; Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν λέξεις να εκφράσουν όσα νιώθω. Είμαι ανάμεσα σε δυο κόσμους εδώ και πολύ καιρό. Εδώ και δύο χρόνια σχεδόν. Που σκύβω το κεφάλι πάνω σ’ αυτήν την τεράστια παρακαταθήκη του Τουργκένιεφ. Που «χορεύω» ένα βαλς με τον Μέγα Εραστή Θάνατο και μαζί μ’ αυτόν, με τον Γιάκοφ, την Κλάρα, την Πλάτοσια, τον Φιοντόρ και την Άννα. Τους ευχαριστώ όλους γι’ αυτό το -γεμάτο πλούτο- υπερφυσικό ταξίδι» δηλώνει η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη.
Κλείσιμο
Στην παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί Φιλίππα Κουτούπα, Δημήτρης Μανδρινός, Νίκη Παλληκαράκη, Σοφία Πανάγου και Ορέστης Τρίκας.
Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ 

Ειδήσεις σήμερα:

Κιμούλης: «Με έχετε καταστρέψει, δεν είμαι ούτε Λιγνάδης, ούτε Φιλιππίδης»

Πόλεμος στην Ουκρανία - Δημοσκόπηση: 51% υποστηρίζουν την Ουκρανία, 15% δίνουν δίκιο στη Ρωσία

Αναστάσιος Ράμμος: Νόμιζε ότι πρωθυπουργός είναι ακόμα ο Τσίπρας και ο Κανάκης τον τρολάρει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης