«Thessaloniki City Marathon»: Τον Σεπτέμβριο ο πρώτος Μαραθώνιος Πόλης στην συμπρωτεύουσα

«Thessaloniki City Marathon»: Τον Σεπτέμβριο ο πρώτος Μαραθώνιος Πόλης στην συμπρωτεύουσα

Θα διοργανωθεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ολυμπιακό Μουσείο της πόλης

Thessal_Marathon
Στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί, στις 25 Σεπτεμβρίου, ο πρώτος σύγχρονος ελληνικός Μαραθώνιος Πόλης. Η διεξαγωγή του «Thessaloniki City Marathon» επισσφραγίστηκε επισήμως με την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης  και του Ολυμπιακού Μουσείου της συμπρωτεύουσας, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη και του υφυπουργού Εσωτερικών Σταύρου Καλαφάτη.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν εκ μέρους του Δήμου Θεσσαλονίκης ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και o Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νεολαίας και Εθελοντισμού, ενώ από την πλευρά του Ολυμπιακού Μουσείου, ο Στέλιος Αγγελούδης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και η Κυριακή Ουδατζή, Διευθύντρια του Μουσείου.

«Με πολλή χαρά βρίσκομαι σήμερα στο Ολυμπιακό Μουσείο, καθώς χθες ήταν η Διεθνής Ολυμπιακή Ημέρα, ημέρα της Ολυμπιακής Οικογένειας, των Ολυμπιακών Αγώνων. Η σημερινή μου επίσκεψη είναι ένας φόρος τιμής σε αυτή την τεράστια οικογένεια, η οποία τόσα πολλά έχει προσφέρει, όχι μόνο στον Αθλητισμό, αλλά και στον Πολιτισμό. Το Ολυμπιακό ιδεώδες αφορά απολύτως και τους δύο αυτούς τομείς» δήλωσε η Λίνα Μενδώνη και πρόσθεσε:«Είμαι εδώ για να τονίσω το ενδιαφέρον του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Ελληνικής Κυβέρνησης για το συγκεκριμένο μουσείο. Όπως όλα τα μουσεία, επλήγη και αυτό από την πανδημία. Αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, κυρίως οικονομικά, καθώς οι δραστηριότητες, οι εκδηλώσεις του, για σχεδόν έναν χρόνο είχαν διακοπεί εξαιτίας των μέτρων που ελήφθησαν για την πανδημία. Είμαστε εδώ, μαζί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, εκείνος, για να στηρίξει και να συνεργαστεί με το μουσείο και εγώ, για να επιβεβαιώσω το ενδιαφέρον της Πολιτείας για αυτό το μουσείο, το οποίο έχει κερδίσει την καρδιά των Θεσσαλονικέων».

Η Λίνα Μενδώνη, ο Σταύρος Καλαφάτης και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου και στην ανακαινισμένη του έκθεση, στην επέτειο των 125 χρόνων από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες και στο πλαίσιο του παγκόσμιου εορτασμού της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας (23 Ιουνίου).

Ειδήσεις σήμερα: 

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά - Κατερινόπουλος: Έγινε ταξίδι στην Κρήτη πριν τη δολοφονία

Προκλητικός και πάλι ο Ακάρ: Μάταια ξοδεύετε τους πόρους των Ελλήνων σε εξοπλισμούς

Νέο ασφαλιστικό: 14 ερωτήσεις και απαντήσεις για όλα όσα αλλάζουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης