«Ο άνθρωπος με το άδειο»: Επανακυκλοφορεί η εμβληματική νουβέλα του Βασίλη Βασιλικού
Τριάντα ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη έκδοσή του
Το βιβλίο τουΒασίλη Βασιλικού «Ο άνθρωπος με το άδειο» είναι μία εμβληματική νουβέλα, που πρωτοκυκλοφόρησε πριν 30 χρόνια και με νέα ματιά επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση. Πρόκειται για έναν ύμνο στην ανδρική φιλία, ένα μεστό σχόλιο για τη λυτρωτική δύναμη της γραφής και την αδιάκοπη επιστροφή της μνήμης.
Ένας δεκαοκτάχρονος μαθητής, εσώκλειστος σε κολέγιο της Θεσσαλονίκης στις αρχές της δεκαετίας του 1950, συνειδητοποιεί ότι το τέλος της σχολικής χρονιάς θα σημάνει και τον οριστικό αποχωρισμό του με τον αγαπημένο του καθηγητή, τον 28χρονο Αμερικανό Αλ Σόγιερ, που αδιαφορούσε για τη στεγνή διδασκαλία της αγγλικής γραμματικής και τους μιλούσε για τη μαγεία της τέχνης, εμπνέοντας ολόκληρη την τάξη. Σε μια προσπάθεια να διαφυλάξει κάτι από εκείνον, ζητά από τον Αλ να του διηγηθεί τη ζωή του, στη διάρκεια των έξι τελευταίων απογευμάτων πριν αναχωρήσει για την Αμερική, ώστε να γράψει κάποτε γι’ αυτόν ένα βιβλίο.
Το πυκνό και μεστό κείμενο του Βασίλη Βασιλικού κινείται σε πολλαπλούς άξονες: πορτρέτο δύο ανδρών σε αναζήτηση ταυτότητας, εξιστόρηση δύο εφηβειών γεμάτων σύγχυση και αντιφάσεις, ύμνος στην ανδρική φιλία, σχόλιο για τη λυτρωτική δύναμη της γραφής και την αδιάκοπη επιστροφή της μνήμης, προβληματισμός πάνω στις εκφάνσεις της αρρενωπότητας και στα όρια της ανδρικής σεξουαλικότητας.
Η Seneca Medical Group κατέκτησε 11 βραβεία στα Medical Beauty Awards 2025, σταθερή στη δέσμευσή της για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών μεταμόσχευσης μαλλιών
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Διαθέσιμο από την Παρασκευή 5/12 έως και την Τετάρτη 7/1, με 4 καθημερινές back-2-back προβολές ταινιών - Με πάνω από 130 ταινίες για όλη την οικογένεια και περισσότερες από 25 ταινίες σε Α’ τηλεοπτική προβολή