«Κι εγώ σ' αγαπώ»: Ένα έργο για τις ανθρώπινες σχέσεις στο Θέατρο «Χυτήριο»

«Κι εγώ σ' αγαπώ»: Ένα έργο για τις ανθρώπινες σχέσεις στο Θέατρο «Χυτήριο»

Σε σκηνοθεσία Γιάννη Αϊβάζη

Χυτηριο__παρασταση
Το έργο του σημαντικού Βρετανού συγγραφέα Doug Lucie, «Κι εγώ σ' αγαπώ» , θα παίζεται στο θέατρο Χυτήριο  – Σημείο Πολιτισμού, από τις 21 Αυγούστου μέχρι και τον Οκτώβρη, κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Πρόκειται για μια δυναμική παράσταση με ένα θίασο που απαντά σε σημαντική ερωτήματα που σχετίζονται με τις σχέσεις, τη φιλία και τον έρωτα .

Ό,τι πιο σημαντικό στις μέρες μας το « σ ‘ αγαπώ » και καθόλου ευνόητο το «κι εγώ σ’αγαπώ » ...Όλοι τρέχουμε με κεκτημένη ταχύτητα και συμπαρασύρουμε σχέσεις, αισθήματα, όρκους φιλίας και πίστης. Με πρωταρχικό κριτήριο την αλήθεια και τη συνέπεια λόγων και πράξης, σε αυτό το έργο καλούμαστε ως θεατές να κοιτάξουμε στον καθρέφτη της ψυχής μας και να μπούμε στη διαδικασία να θυμηθούμε πόσες φορές προδώσαμε το « σ’αγαπώ » που είπαμε.

Η πρεμιέρα του έργου «Love You, Too» δόθηκε στις 27 Μαίου 1998 στο Bush Theatre του Λονδίνου. Παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Αχίλλειον το 2003 σε σκηνοθεσία Πέρη Μιχαηλίδη με τη Βάσια Παναγοπούλου, τη Βερόνικα Αργέντζη, τον Νίκο Γεωργάκη και τον Κωνσταντίνο Καζάκο.

Στο νέο αυτό ανέβασμά του παρουσιάζεται σε μετάφραση Βάσια Παναγοπούλου, σκηνοθεσία Γιάννη Αϊβάζη ενώ πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Βασίλης Κούκουρας, Παναγιώτης Καρμάτης, Χριστίνα Δαλαμάγκα και Φωτεινή Λεβογιάννη

Κριτικές για το έργο
Το έργο έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από μεγάλα ΜΜΕ όπου κι αν έχει παρουσιάσετεί μέχρι σήμερα.

«Το αστραφτερά πικρό έργο του Doug Lucie, μιλά για εκμετάλλευση και προδοσία.. είναι ένα μείγμα συναισθηματικής αγριότητας και ψυχολογικής αντικειμενικότητας που σε χτυπάει ύπουλα..» έγραψαν χαρακτηρστικά οι Sunday Times ενώ το Variety κάνει λόγο για δυνατή παράσταση: « Ο συγγραφέας βάζει το μάτι (και το αυτί του) σε εντάσεις που φτάνουν στα όρια του σπαραγμού. Το αποτέλεσμα είναι βίαιο και άγρια σκληρό.. η συναισθηματική φόρτιση προέρχεται από την αίσθηση που έχει κάποιος ότι είναι μάρτυρας ενός διαδραματιζόμενου τραύματος.. ενός εφιάλτη που ποτέ δεν κατευνάζει και αένεα επαναλαμβάνεται».

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Η συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου για την ΑΟΖ επαναφέρει τη νομιμότητα στην Ανατολική Μεσόγειο

Αυτός είναι ο χάρτης της συμφωνίας Ελλάδας - Αιγύπτου για την ΑΟΖ


Τι σημαίνει η συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου για την ΑΟΖ  




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης