«Μεσοτόπια - Ξωτόπια»: Η νέα έκθεση του ζωγράφου Κώστα Γαρύφαλλου στην Άνδρο

«Μεσοτόπια - Ξωτόπια»: Η νέα έκθεση του ζωγράφου Κώστα Γαρύφαλλου στην Άνδρο

Φιλοξενείται στο χώρο Τέχνης και Μάθησης «Αδαμαντία»

Ανδρος_εργο_1
«Μεσοτόπια-Ξωτόπια» είναι ο τίτλος της ατομικής έκθεσης του ζωγράφου Κώστα Γαρύφαλλου που φιλοξενείται στο χώρο Τέχνης και Μάθησης «Αδαμαντία», στη Χώρα της Άνδρου. Στη νέα αυτή έκθεσή του παρουσιάζει ελαιογραφίες και ακουαρέλες από την Άνδρο.

«Υπάρχουν εξαίρετες κατά τα άλλα παραστάσεις τοπίων που εξαντλούνται με την πρώτη κιόλας ανάγνωση. Υπάρχουν όμως και παραστάσεις τοπίων που και με τη δεύτερη, την τρίτη, την πολλαπλή ανάγνωση, πάντα κάτι απομένει. Αυτές οι τελευταίες παρα-στάσεις, ανα-παραστάσεις, σχετίζονται κατά πρώτο λόγο μετόπους εσώτερους, ‘‘μεσοτόπια’’, τόπους της ‘‘ενδοχώρας’’ όπως θα έλεγε και ο ποιητής, κατά δεύτερο λόγο βεβαίως με τόπους εξώτερους, ‘‘ξωτόπια’’, τόπους στα ταραχώδη όρια. Σε τοπία της Άνδρου, που βρίθει από ‘‘μεσοτόπια’’ και ‘‘ξωτόπια’’, τοπία που παρουσιάζονται στην παρούσα έκθεση, είτε με την προβλεψιμότητα της ελαιογραφίας , είτε με την απροβλεψιμότητα της υδατογραφίας, να διατηρήσω αυτό το απομένον κάθε ανάγνωσης. Το αέναο σμίλευμα του χώρου ίσως, την ηχώ του ίδιου του χρόνου...» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Καθηγητής Φυσικής ,αυτοδίδακτος ζωγράφος και συγγραφέας ο Κώστας Γαρυφάλλου γεννήθηκε στο Συνετί Άνδρου το 1959 όπου μένει μόνιμα. Μέχρι το 2013 είχε στο ενεργητικό του είκοσι τέσσερις ατομικές εκθέσεις στην Άνδρο, τη Σύρο και την Αθήνα. Επίσης έχει λάβει μέρος σε έξι ομαδικές.
Το καλοκαίρι του 2014 πραγματοποίησε έκθεση στην Άνδρο με τίτλο «Γη, Αήρ και Ύδωρ». Το Νοέμβρη της ίδιας χρονιάς, η ίδια έκθεση παρουσιάστηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον εκθεσιακό χώρο Black Duck. Το 2017, από τις εκδόσεις «Θερμαϊκός», εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο Λιποτάχτες κι Εθελοντές το οποίο παρουσιάσθηκε στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Άνδρου και στην Αθήνα στον Ιανό. Είχε συμμετοχή στην ομαδική έκθεση Χρώμα σε νερό ΙΙΙ-Θάλασσα και πόλη, στην Gallery Chilli στο Θησείο. Την τρέχουσα περίοδο θα συμμετέχει στην ομαδική έκθεση “H Απήδαλος Ναύς-Χρώμα σε νερό IV”στην ''The Attic Gallery'' στην Κέρκυρα.

Παράλληλα, ασχολείται και με τη λογοτεχνία. Το καλοκαίρι του 2010 παρουσίασε στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Άνδρου ένα λεύκωμά του με φωτογραφίες, πίνακες, κείμενά του και κείμενα μεγάλων Ελλήνων λογοτεχνών του οποίου τον πρόλογο έχει γράψει ο Μανώλης Γλέζος. Το λεύκωμα εκδόθηκε από τις εκδόσεις «Ergo» κι έχει τίτλο Ηχώ Εικόνες Είδωλα... κάπου στην Άνδρο.

Ειδήσεις σήμερα:

Επικοινωνία Αναστασιάδη - Πούτιν για κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο

Παρέμεινε τριψήφιος ο αριθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κίνα

Μάτι: Υπάρχουν ακόμη αταυτοποίητοι νεκροί - Τι καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης