Σάκης Ρουβάς: Από τις πίστες και τα κλαμπ στο αρχαίο δράμα, το «Άξιον Εστί» και το Ηρώδειο

Σάκης Ρουβάς: Από τις πίστες και τα κλαμπ στο αρχαίο δράμα, το «Άξιον Εστί» και το Ηρώδειο

Ο δημοφιλής τραγουδιστής θα εμφανιστεί τον Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο μαζί με την σοπράνο Σόνια Θεοδωρίου

Sakis_Rouvas
Στη σκηνή του Ηρωδείου θα βρεθεί, για δεύτερη φορά, την τελευταία δεκαετία ο Σάκης Ρουβάς. Ο δημοφιλής τραγουδιστής θα συμπράξει με την διακεκριμένη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου σε μια μουσική παράσταση που θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο στην σκιά της Ακρόπολης. Αυτή είναι μία από τις 21 συνολικά παραγωγές που έλαβαν έγκριση από Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) για χρησιμοποιήσουν τον ιστορικό αυτό χώρο.

Η πρώτη φορά του ο διάσημος Έλληνας ποπ σταρ εμφανίστηκε στο Ηρώδειο ήταν το 2013, συμμετέχοντας στην παράσταση «Βάκχες», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, στο ρόλο του Θεού Διονύσου. Αν και όταν είχε ανακοινωθεί η παρθενική του ανάμειξη με το απαιτητικό είδος του αρχαίου δράματος υπήρξαν διάφορα σχόλια και αντιδράσεις, ο ίδιος κράτησε χαμηλό προφίλ, δούλεψε σκληρά και κατάφερε να πετύχει μια αξιοπρεπή εμφάνιση.

Sakis_Bakxes
Ο Σάκης Ρουβάς ως θεός Διόνυσος στην παράσταση «Βάκχες» που παρουσιάστηκε το 2013, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη
Κάτι αντίστοιχο, εξάλλου, είχε συμβεί και το 2015 όταν αποφάσισε να ερμηνεύσει το κορυφαίο έργο του Μίκη Θεοδωράκη και του Οδυσσέα Ελύτη «Άξιον Εστί», σε ανοιχτή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Σμύρνης. Και τότε οι αντιδράσεις ήταν πολλές. Είχε στηθεί μάλιστα ολόκληρο λαϊκό δικαστήριο σχετικά με το αν δικαιούται ο οποιοσδήποτε να ερμηνεύει δημόσια μνημειώδη μουσικά έργα. Ο Σάκης, ωστόσο, είχε φροντίσει να εξασφαλίσει την άδεια αλλά και τις...ευλογίες του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη διαχρονική επιθυμία του οποίου αποτελεί η δημόσια εκτέλεση των έργων του. Και αυτή τη φορά ο τραγουδιστής έκλεισε τα μάτια και τα αφτιά του, συγκεντρώθηκε στην δύσκολη αποστολή του και προσπάθησε να δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Προφανώς και η ερμηνεία του δεν πρόσθετε κάτι νέο στην ιστορία του «Άξιον Εστί», σαφέστατα όμως δεν ήταν μία προσέγγιση που το προσέβαλε.

Σάκης Ρουβάς   Άξιον Εστί   Πλατεία Νέα Σμύρνης part 2


Κλείσιμο
Σε αυτήν την συναυλία ο Σάκης Ρουβάς είχε κάνει την πρώτη του σύμπραξη με την Σόνια Θεοδωρίδου με την οποία συναντιέται και πάλι για μια νέα, κοινή καλλιτεχνική αποστολή που θα παρουσιαστεί, κατά την διάρκεια του Σεπτέμβρη, στο Ηρώδειο. Όσοι είχαν παρακολουθήσει εκείνη την συναυλία την κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης θυμούνται σίγουρα τους δυο τους να ερμηνεύουν το «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ» με περισσό πάθος και το κοινό να τους συνοδεύει σιγοτραγουδώντας. Οι δυο  τους έδωσαν μία ακόμη κοινή συναυλία την ίδια χρονιά με τραγουδια του διεθνούς ρεπερτορίου
Sakis__Sonia_Theodoridou
Ο Σάκης Ρουβάς με την Σόνια Θεοδωρίδου σε παλαιότερη κοινή συναυλία τους
Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν πως ο Σάκης Ρουβάς είναι από εκείνους τους καλλιτέχνες που τολμά να κυνηγάει τα καλλιτεχνικά όνειρά του, κόντρα σε οποιαδήποτε εμπόδια, και να μην σταματά μέχρι να τα πραγματοποιήσει. Και μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, με ό,τι έχει καταπιαστεί, το έχει φέρει εις πέρας αξιοπρεπώς.

Ειδήσεις σήμερα:

Γερουσιαστής Μενέντεζ κατά Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Τα «αμφισβητούμενα» ύδατα ανήκουν στην Ελλάδα

Στους 201 οι νεκροί από κορωνοϊό: Πέθανε 78χρονη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Η Κιμ Καρντάσιαν «σπάει» τη σιωπή της: Ο Κάνιε πάσχει από διπολική διαταραχή - Είμαστε αβοήθητοι!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης