Η Μόνικα Μπελούτσι τον Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο ως άλλη Μαρία Κάλλας

Η Μόνικα Μπελούτσι τον Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο ως άλλη Μαρία Κάλλας

Η παράστασή της εξασφάλισε την απαραίτηση έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο

monica_main1
Στις 21 Σεπτεμβρίου η Μόνικα Μπελούτσι θα βρίσκεται πάνω στη σκηνή του Ηρωδείου ως άλλη Μαρία Κάλλας! Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, με σχετική εισήγησή του, παραχώρησε το Ρωμαϊκό Ωδείο για την φιλοξενία της παράστασης «Μαρία Κάλλας: Γράμματα και Αναμνήσεις» στην οποία πρωταγωνιστεί η διάσημη Ιταλίδα ηθοποιός.

Η παράσταση αυτή αποτελεί ένα εξαιρετικά τολμηρό καλλιτεχνικό βήμα στην πολύχρονη καριέρα της Μόνικας Μπελούτσι δεδομένου ότι πρόκειται για έναν δύσκολο θεατρικό μονόλογο που σχετίζεται με μια από τις διασημότερες προσωπικότητες του 20ού αιώνα. «Για μένα είναι ένα πραγματικό άλμα στο κενό. Είπα «ναι», παρά τον φόβο μου. Ένα «ναι» από αυθορμητισμό, σαν να μην είχα χρόνο να το σκεφτώ περισσότερο» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η ίδια εξομολογούμενη το άγχος της για το αποτέλεσμα του απαιτητικού αυτού εγχειρήματος.

monica_1
Η αφίσα της παράστασης που θα φιλοξενηθεί στο Ηρώδειο

Σε άλλη συνέντευξή της, μάλιστα, είχε δηλώσει πως βρίσκει κάποιες ομοιότητες ανάμεσα στην ίδια και την κορυφαία Ελληνίδα «ντίβα» της παγκόσμιας όπερας: «Καταρχάς ήταν μία γυναίκα από την Μεσόγειο όπως κι εγώ. Μετά, είναι ο κοσμοπολιτισμός. Και αυτή η αίσθηση της ευθραυστότητας, που υποκρύπτει μεγάλη δύναμη, όπως συμβαίνει γενικώς με τους ανθρώπους που ανεβαίνουν στη σκηνή» είχε πει χαρακτηριστικά ενώ είχε παραδεχτεί πως το στοιχείο από την προσωπικότητα της Κάλλας που την αγγίζει περισσότερο ήταν η ευαισθησία της: «Ήταν μία γυναίκα που πολεμούσε με την καρδιά της, για την καρδιά της. Τελικά, είχε μια απλή καρδιά και αυτό ίσως την σκότωσε».

Κατά την διάρκεια της παράστασης, η οποία παρουσιάστηκε με επιτυχία στο Studio Marigny, στο Παρίσι, η Μπελούτσι διαβάζει αδημοσίευτα κείμενα και επιστολές της Μαρίας Κάλλας τα οποία είχαν συγκεντρωθεί από τον σκηνοθέτη Τομ Γουλφ για την ανάγκες της ταινίας «Maria by Callas». «Είναι σαν να κοιτάς απευθείας στην ψυχή της Κάλλας» έχει δηλώσει με νόημα η γοητευτική ηθοποιός αναφερόμενη στα κείμενα που διαβάζει επί σκηνής.

Ειδήσεις σήμερα:

Πινγκ πονγκ με τις NAVTEX - Νέα πρόκληση από το τουρκικό ΥΠΕΞ

Παραλήρημα Κάνιε Γουέστ: Θέλει να χωρίσει την Κιμ Καρντάσιαν και αποκαλεί «Κρις Γιονγκ Ουν» την πεθερά του

Επικοινωνία Μέρκελ-Μητσοτάκη για την κρίση στο Καστελόριζο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης