Ο Οργανισμός ΝΕΟΝ στήνει για πρώτη φορά εικαστική έκθεση στο Ηρώδειο

Ο Οργανισμός ΝΕΟΝ στήνει για πρώτη φορά εικαστική έκθεση στο Ηρώδειο

Μια επιτόπια γλυπτική εγκατάσταση του Διονύση Καβαλλιεράτου που θα λειτουργεί από τις 5 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου

Ηρωδειο
Μια επιτόπια γλυπτική εγκατάσταση του Διονύση Καβαλλιεράτου θα είναι η πρώτη εικαστική έκθεσηπου θα φιλοξενηθεί στο Ηρώδειο. Πρόκειται για μία δράση που θα παρουσιάσει ο Οργανισμός ΝΕΟΝ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου φέτος, από τις 5 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου, τηρώντας τα πρωτόκολα υγείας που επιβάλει η πανδημία.

Η έκθεση «Αποπροσανατολισμένος χορός / Παραπλανημένος πλανήτης» εντάσσεται στο πρόγραμμα του ΝΕΟΝ «Έργο στην Πόλη 2020», το οποίο υλοποιείται για έβδομη χρονιά σε σύμπραξη με θεσμικούς φορείς. Όπως κάθε χρόνο, το έργο προκύπτει από ανάθεση σε σύγχρονο καλλιτέχνη με προορισμό τον δημόσιο χώρο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η φετινή εγκατάσταση «Αποπροσανατολισμένος χορός / Παραπλανημένος πλανήτης» αποτελείται από γλυπτικές μορφές που συνθέτουν έναν κυκλικό χορό. «Ο 'Χορός' του Διονύση Καβαλλιεράτου συνδέεται άμεσα με τους τύπους, τις τελετουργίες και την κινησιολογία του αρχαίου δράματος» σχολιάζει η επιμελήτρια της έκθεσης Πολύνα Κοσμαδάκη.«Ο καλλιτέχνης αξιοποιεί τις θρησκευτικές, σωματικές, κοινωνικο-πολιτικές συμπαραδηλώσεις/προεκτάσεις του τελετουργικού κυκλικού χορού και μας μιλά για τη σημασία της κοινότητας, της συντροφικότητας, της φιλίας, του γέλιου, της χειρονομίας, της σωματικής έκφρασης» .Τα έργα του περιγράφουν έναν σκληρό και διαταραγμένο κόσμο αστείων συμβάσεων, θεατρικών παράλογων και αδιαφορίας, με δόσεις ειρωνείας και αυτοσαρκασμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης