Dave Greenfield: Ο κιμπορντίστας των Stranglers πέθανε από κορωνοϊό

Dave Greenfield: Ο κιμπορντίστας των Stranglers πέθανε από κορωνοϊό

Σε ηλικία 71 ετών

Dave-Greenfield

Μία ακόμη απώλεια μετρά η διεθνής μουσική σκηνή από την πανδημία του κορωνοϊού. Ο κιμπορντίστας του συγκροτήμαος The Stranglers, Dave Greenfield, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 71 ετών χτυπημένος από τον φονικό ιό. Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν εδώ και αρκετό καιρό για την αντιμετώπιση καρδιακών προβλημάτων. Στο μεταξύ όμως βρέθηκε θετικός και στον κορωνοϊό από τον οποίο, πιθανότατα, προσβλήθηκε κατά την διάρκεια της νοσηλείας του.

Γεννημένος στο Μπράιτον, ο Greenfield ξεκίνησε την μουσική διαδρομή του από την τοπική προγκρέσιβ ροκ μπάντα «Rusty Butler». Το παγκόσμιο κοινό, ωστόσο, τον γνώρισε μέσα από την συνεργασία του με το διάσημο ροκ συγκρότημα «The Stranglers». Η ταλέντο του διαφάνηκε από την συμμετοχή του στο πρώτο κιόλας άλμπουμ της βρετανικής μπάντας, το «Rattus Norvegicus». Ο ήχος και το στυλ του παιξίματός του ήταν τόσα ιδιαίτερα που κάποιοι τον συνέκριναν με τον μέγα Ray Manzarek των θρυλικών Doors.

« Ο Dave ήταν διαρκώς παρών στο συγκρότημα από τα τέλη του 1975 και το μαγικό του παίξιμο ήταν γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο κατά την διάρκεια της 45χρονης καριέρας του με τους Stranglers» δήλωσαν συγκινημένοι οι υπόλοιποι μουσικοί του συγκροτήματος οι οποίοι περιέγραψαν τον εκλιπόντα ως έναν «αξιαγάπητο, φιλικό και εκκεντρικό χαρακτήρα που είχε πάντα όρεξη για κουβεντούλα».

Ειδήσεις σήμερα: 

Ο 34χρονος φαρμακοποιός χωρίς υποκείμενο νόσημα που «επέστρεψε» νικητής από τον εφιάλτη του κορωνοϊού

Η «δύσκολη» εξίσωση Τσιόδρα με το R0 και «αγνώστους Χ»

«Πρεμιέρα» για την επιστροφή στην κανονικότητα με «χέρια-μάσκα-αποστάσεις» και χωρίς sms
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης