Τα κεραμικά της δημιουργικής βιομηχανίας

ladolea

Ο Μιχάλης Μικέλης υπογράφει τις πιο πρωτοποριακές και ευφάνταστες συσκευασίες σε τρόφιμα (ελαιόλαδα) που έχουν παρουσιαστεί στην ελληνική αγορά

Οι πιο πρωτοποριακές αλλά και οι πιο ευφάνταστες συσκευασίες σε ελαιόλαδα (και όχι μόνο) τα τελευταία χρόνια έχουν πρόσωπο και ονοματεπώνυμο. Μιχάλης Μικέλης. Ο κεραμίστας που έχει δώσει άλλη ώθηση στη δημιουργική βιομηχανία για τα προϊόντα της αγροδιατροφής. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα της δουλειάς του είναι και οι συσκευασίες για τα λάδια και το ξύδι της εταιρείας Μελίσσι. Η συγκεκριμένη ελληνική εταιρεία, όπως διαβάζουμε στο site της οικογενειακής επιχείρησης του Μιχάλη, «είναι μια ελληνική εταιρεία που παράγει τρία εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα από κορινθιακές ποικιλίες ελιάς, καθώς και ένα βιολογικό γλυκό ξίδι με γεύση περγαμόντο, με την επωνυμία Ladolea. Τα αδέλφια Πάνος και Θάνος Κλουτσινιώτης ήθελαν μια εξαιρετική συσκευασία που θα συμπλήρωνε την υψηλή ποιότητα των προϊόντων τους ενώ ταυτόχρονα θα υπογράμμιζε την αυθεντικό τους χαρακτήρα. Το μπουκάλι είναι εμπνευσμένο από τον αρύβαλλο, ένα κορινθιακό αγγείο του 7ου αιώνα π.Χ. που συνήθως περιείχε λάδι, με το οποίο οι αθλητές άλειφαν το σώμα τους πριν από το αγώνισμα της πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ο Μιχάλης συνεχίζει την οικογενειακή επιχειρηματική παράδοση. Διαβάζουμε για αυτήν στο site της Αττικής Κεραμεικής: «Ο Γεώργιος Μικέλης ξεκίνησε την Αττική Κεραμική το 1975. Το πρώτο εργαστήριο - πριν την έναρξη της επιχειρηματικής του δραστηριότητας - ήταν σε πολλές περιπτώσεις η κουζίνα του σπιτιού του, στην οποία τα παιδιά του παρακολουθούσαν τα πειράματά του και τα αποτελέσματα τους.
ladolea-1

Η πρώτη βιοτεχνία στεγάστηκε σε έναν χώρο 100 τμ. στην περιοχή των Ελληνορώσων, στην ευρύτερη περιοχή των Αμπελοκήπων. Με πολύ επιμονή και σκληρή δουλειά, η επιχείρηση άρχισε να αναπτύσσεται κι έτσι μεταφέρθηκε σε μια τετραώροφη πολυκατοικία στον Κολωνό, ενώ αργότερα μεταφέρθηκε ξανά στην περιοχή των Σπάτων, αξιοποιώντας τα διαθέσιμα ακίνητα για βιοτεχνικές / βιομηχανικές δραστηριότητες στην περιοχή.

Στη διάρκεια αυτών των ετών σημειώθηκαν πολλές αλλαγές στην αγορά, όπως είναι φυσικό. Η Αττική Κεραμική ακολούθησε αυτές τις αλλαγές, περνώντας από την παραγωγή του κλασσικού δίδυμου “φλιτζάνι καφέ - τσαγιού”, στην παραγωγή μπομπονιέρας, στην παραγωγή επιχειρηματικών δώρων (όπου αποτέλεσε τον προμηθευτή μεγάλων πολυεθνικών εταιριών), στην παραγωγή τουριστικών κεραμικών ειδών κοκ.

Τα τελευταία δέκα χρόνια συνοδοιπόρος στην ανάπτυξη της επιχείρησης είναι ο εκπρόσωπος της δεύτερης γενιάς, Μιχαήλ Μικέλης, ο οποίος πιστός στις οικογενειακές αξίες και με μεγάλη αγάπη για την τέχνη της κεραμικής έχει εξελίξει και αναβαθμίσει τόσο την παραγωγική διαδικασία όσο και το εύρος των προσφερόμενων προϊόντων.

Η επιχείρηση Αττική Κεραμική εξελίχθηκε από μια μικρή βιοτεχνία τοπικής εμβέλειας σε ένα εργοστάσιο κατασκευής και παραγωγής κεραμικών ειδών ( χρήσεως, διακόσμησης, διαφήμισης, ειδικών κατασκευών).

Βασικός στόχος της εταιρείας Αττικής Κεραμικής είναι η προσφορά ποιοτικών και αξιόπιστων προϊόντων, καθώς και η απόλυτη κάλυψη των αναγκών των πελατών της».

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες