Μια μικρή ελιά για σουβενίρ

Μια μικρή ελιά για σουβενίρ

Το PlantBox, είναι το «πρώτο πλήρως τυποποιημένο και συσκευασμένο δέντρο ελιάς στον κόσμο, επιτυχές αποτέλεσμα χρόνιων και επίμονων ερευνών και πειραματισμού»

plantbox
Ρώτησα τον Βασίλη Τσιπά – ένα νεαρό ενθουσιώδη γεωπόνο από το Καμάρι Κορινθίας- να μου πει για το ποια από τις παραγγελίες που έχει δεχθεί στο e-shop του από τα 4 σημεία του ορίζοντα του έχει κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση. Η απάντηση του ήταν και για μένα μια μεγάλη έκπληξη. Η πιο παράξενη παραγγελία για το συσκευασμένο δενδράκι της ελιάς ήρθε από το Τόγκο. Για να μην ψάχνετε, σημειώνω ότι το Τόγκο είναι μια χώρα της Δυτικής Αφρικής – μια στενή λωρίδα γης, σφηνωμένη ανάμεσα στην Γκάνα και στο Μπενίν.

Με λίγα λόγια, η καινοτομία του Βασίλη που συνδυάζει σε ένα μόνο προϊόν πολλά και διαφορετικά πράγματα μπορεί να φθάσει παντού ως ένα σουβενίρ, ένα ενθύμιο αλλά και μια χειρονομία γνωριμίας με τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου μας.
plantbox-1

Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το 2016 ο Βασίλειος Τσιπάς, γεωπόνος, από το Καμάρι Κορινθίας, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση δεκαετιών , ιδρύει την εταιρεία Tsipas Green Investments Group με κύριο σκοπό την παραγωγή, επεξεργασία, τυποποίηση, εμπορία και διακίνηση πολλαπλασιαστικού υλικού και αγροτικών προϊόντων.

Κλείσιμο
Το 2018 κυκλοφορεί το PlantBox, το «πρώτο πλήρως τυποποιημένο και συσκευασμένο δέντρο ελιάς στον κόσμο , επιτυχές αποτέλεσμα χρόνιων και επίμονων ερευνών και πειραματισμού».

Όπως διαβάζω στο site «οι επιστημονικές του γνώσεις συνδυασμένες με την επιμονή ,την δημιουργικότητα , την μεθοδικότητα στην έρευνα και κυρίως με το πάθος για το αντικείμενό του, οδήγησαν τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη της εταιρείας Βασίλειο Τσιπά να διακριθεί πανευρωπαϊκά το 2017, από το Διοικητικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι αρμόδιο για την Ευρωπαϊκή Πολιτική στους τομείς της Γεωργίας και της Αγροτικής Ανάπτυξης, ως ο πιο ελπιδοφόρος νέος επαγγελματίας στον τομέα του πολλαπλασιασμού των φυτών».

Η αλήθεια είναι ότι ο Βασίλης με το δενδράκι της ελιάς ανά χείρας συμμετέχει σε διαγωνισμούς και κερδίζει βραβεία και διακρίσεις. Αλλά, η συμμετοχή του παίζει ρόλο καθώς η δουλειά του μαθαίνεται και προβάλλεται και ο ίδιος δικτυώνεται με πρόσωπα και φορείς που μπορούν να είναι χρήσιμοι στη διαδρομή του.
plantbox-2

Από τα ταξίδια και τις συμμετοχές του Βασίλη χρειάζεται να επισημανθεί η βράβευση του τον Δεκέμβριο του 2018 από τον Υφυπουργό Αγροτικής και Αειφόρου Ανάπτυξης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για την όλη προσπάθεια καθώς επίσης και το γεγονός της συμμετοχής του - η μόνη εταιρία παραγωγής καταναλωτικών προϊόντων και τεχνολογίας φυτικών προϊόντων- στην μεγάλη έκθεση τεχνολογίας και καινοτομίας CES στο Las Vegas των ΗΠΑ.

Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται λίγο έξω από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας, στα χωριά Ρέθι και Καμάρι και τα προϊόντα της διακινούνται είτε μέσω του δικού της δικτύου είτε μέσω συνεργαζόμενων εμπόρων και εταιρειών σε όλη την Ελλάδα καθώς και σε 22 χώρες του εξωτερικού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης