Ένα αγρόκτημα για τον αυτισμό

Ένα αγρόκτημα για τον αυτισμό

Η «Γη Θεραπαινίς», η εκπαίδευση και η εργασία για άτομα με αναπτυξιακές διαταραχές

gis-theopenis
Η «Γη Θεραπαινίς» είναι ένα σωματείο το οποίο δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2017 από γονείς παιδιών με αυτισμό, αλλά και από ανθρώπους που αγαπούν τα άτομα με αναπτυξιακές διαταραχές και τα αντιμετωπίζουν με σεβασμό με βασικό σκοπό τη δημιουργία ενός πρότυπου θεραπευτικού αγροκτήματος στην Αττική, όπου ενήλικα άτομα με αυτισμό θα διαβιούν (ξενώνας), θα εκπαιδεύονται και θα εργάζονται στα διάφορα εργαστήριά του.

Μετά τον πρώτο μικρό λαχανόκηπο στην Παιανία, τον οποίο φύτεψαν τα παιδιά του σωματείου με την βοήθεια εκπαιδευτών, γονιών και εθελοντών και το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα καλλιέργειας, η «Γη Θεραπαινίς» προχωρά στη δημιουργία του βασικού της αγροκτήματος στη Μαλακάσα με βιολογικές καλλιέργειες, παραδοσιακά προϊόντα, μικρά ζώα και όμορφα φυτώρια.

Για την ενημέρωση του κοινού, σε συνεργασία με την Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Βιώσιμη Ευρώπη για Όλους διοργανώνει την πρώτη του μεγάλη εκδήλωση την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στον πολυχώρο Myrtillo προκειμένου να ενημερώσει το κοινό για τον αυτισμό και τη δημιουργία ενός θεραπευτικού αγροκτήματος μέσα από ομιλίες ειδικών, βιωματικά εργαστήρια, εκπαιδευτικές δράσεις και άλλες πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί και τα βιωματικά εργαστήρια περιλαμβάνουν Φύτευση σπόρων και λουλουδιών, Ζωγραφικό τελάρο αγρόκτημα, Κατασκευή γλυκίσματος. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με αφήγηση παραμυθιού για μικρά και μεγάλα παιδιά από την ηθοποιό Ειρήνη Χέλιου, (Ηθοποιός-Θεατροπαιδαγωγός-Ειδική Παιδαγωγός).

Info
Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου από τις 11:00 -18:00
Myrtillo Τριφυλίας Και Λάμψα Πάρκο ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ (ΠρώηνΚαπαψ) Αμπελόκηποι, μετρό Πανόρμου.
Κλείσιμο
Ελεύθερη είσοδος
Λουίζης Ριανκούρ 73, Αμπελόκηποι, Τ.Κ 11523

Δείτε περισσότερα στη σελίδα githerapainis@gmail.com και facebook.com/githerapainis/, ενώ για περισσότερες δράσεις με και για παιδιά ακολουθήστε www.mamakita.gr και facebook.com/mamakita.gr/.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης