Εσπαντρίγιες από Μουσείο

Εσπαντρίγιες από Μουσείο

Μοιάζει με την τέλεια σύμπραξη: «Χειροποίητες εσπαντρίγιες από το ERGON Mykonos, διακοσμημένες με αντίγραφα βυζαντινού νομίσματος από τη συλλογή του Μουσείου Μπενάκη»

ergo-mykonos
Αυτές οι χρωματιστές εσπαντρίγιες – οι εσπαντρίγιες που είναι συνώνυμο του ελληνικού καλοκαιριού στα σοκάκια των νησιών του Αιγαίου- μου κίνησαν το ενδιαφέρον και ερέθισαν την περιέργεια μου καθώς έστεκαν απτόητες εκεί στις «προθήκες» του ηλεκτρονικού καταστήματος του Μουσείου Μπενάκη (benakishop.gr). Η περιέργεια μου απογειώθηκε όταν διάβασα προσεκτικά και τον τίτλο τους : Εσπαντρίγιες - Βυζαντινό νόμισμα. Αυτό και αν ήταν …

Ευτυχώς η περιγραφή που συνόδευε την φωτογραφία με τις εσπαντρίγιες ήταν αρκούντως αναλυτική ακόμη και στις πιο μικρές λεπτομέρειες: «Χειροποίητες εσπαντρίγιες από το ERGON Mykonos, διακοσμημένες με αντίγραφα βυζαντινού νομίσματος από τη συλλογή του Μουσείου Μπενάκη. Το νόμισμα απεικονίζει την Αυτοκράτειρα Ειρήνη να φοράει διάδημα και μανδύα με διακοσμητικό μοτίβο. Με το δεξί χέρι κρατά σφαίρα με σταυρό και με το αριστερό σταυρό, ενώ περιμετρικά υπάρχει επιγραφή.

To ERGON mykonos είναι ένα exclusive, luxury brand που έχει ως στόχο την ενσωμάτωση της Ελληνικής αισθητικής και της ιστορίας της Ελλάδας σε μοναδικά σύγχρονα αντικείμενα τέχνης. Το brand εμπνέεται από την ελληνική κληρονομιά στο βάθος των αιώνων, την αυθεντική χειροποίητη δημιουργία, την επιμονή στη λεπτομέρεια και τον καινοτόμο σχεδιασμό. Το Υφαντό, ως παραδοσιακό ελληνικό ύφασμα και τεχνική, δημιουργείται με τον ίδιο τρόπο όπως και αιώνες πριν για κάθε σχέδιο και ρούχο.
ergo-mykonos-2


Πρόκειται για χειροποίητη μοναδική δημιουργία. Δεν αποκλείονται διαφορές. Οι εσπαντρίγιες έχουν μεγάλη φόρμα. Το κάθε χρώμα βγαίνει στα εξής νούμερα 36, 37, 38, 39, 40».

Διαβάζουμε επίσης πως οι εσπραντρίγιες που έχουμε βάλει στο μάτι είναι διαθέσιμες στα πωλητήρια του Κτήριου Οδού Πειραιώς αλλά και της Πινακοθήκης Ν. Χατζηκυριάκου - Γκίκα στο Κέντρο της Αθήνας (Σύνταγμα). Η τιμή τους είναι 95 ευρώ, ενώ τα μέλη του Μουσείου Μπενάκη θα τις βρουν στα 85,50 ευρώ.

Και μετά το e-shop του Μουσείου Μπενάκη βουρ για Μύκονο, την luxury πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Εκεί βρίσκουμε την μικρή επικράτεια της κας Μαριέττας Καρπαθίου στα Άνω Ματογιάννια.
ergo-mykonos-1
Κλείσιμο


Η κα Καρπαθίου είναι η ιδρυτής αλλά και δημιουργική διευθύντρια της φίρμας Ergon, με σπουδές στην Academy of Fine Arts της Ρώμης. Μαζί της, ο κ. Γιώργος Παυλάκης, διευθύνων σύμβουλος της Ergon Mykonos & η κα Μαργαρίτα Δημητριάδου (Graphic Designer). Όπως διαβάζουμε στο site της φίρμας που η διεθνής της εμβέλεια μετριέται με πολλά χιλιάδες χιλιόμετρα πως η «ολόκληρη η ομάδα δημιουργεί σε μια έννοια "brainstorming" κάθε προϊόν και στρατηγική».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης