Δυο Βιεννέζοι στην Τήνο!

Δυο Βιεννέζοι στην Τήνο!

Ο 34χρονος Efe Turumtay και ο 26χρονος Nikola Zaric, μουσικοί με κλασσικές σπουδές και ερμηνευτές ήχων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Τήνου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ελληνοαυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού

2-venetsianoi-stin-tino
Ο Efe Turumtay γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1984 και ζει στη Βιέννη από το 2004.

Οι μουσικές του ακροάσεις ξεκίνησαν από την ηλικία των 5 ετών απ’ όπου άρχισε να παίζει βιολί και έπειτα αποφοίτησε από το Κρατικό Ωδείο Κωνσταντινούπολης σπουδάζοντας κλασική μουσική και το Μουσικό Ινστιτούτο της Βιέννης με jazz.

Κατά την διάρκεια των σπουδών του, συνεργάστηκε με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Andy Manndorff, Conrad Schrenk, Alexander Lackner και Paul Dangl.

Συμμετείχε σε φεστιβάλ σε πολλές πόλεις της Ευρώπης όπως στην Αυστρία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελβετία, το Βέλγιο, την Ολλανδία κ.α.

Ο Nikola Zaric γεννήθηκε στη Βιέννη το 1992 έχοντας καταγωγή από τη Σερβία.

Ξεκίνησε να παίζει ακορντεόν από την ηλικία των 7 ετών, όπου αυτό ήταν η αφορμή να συνεχίσει τις σπουδές του πάνω στη μουσική και να αποφοιτήσει από το Ωδείο Gustav Mahler και το Ωδείο Franz Schubert.

Κλείσιμο
Συνεργάστηκε με τον καθηγητή Jovica Radosavljevic. Συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

Δύο φορές άνοιξε μουσικά το Διεθνές Φεστιβάλ Ακορντεόν της Βιέννης (Donauwellenreiter & Klaus Paier, Belafour) ενώ έχει στην κατοχή του πολλά βραβεία από διεθνείς διαγωνισμούς όπως στη Γένοβα - Ιταλία το 2002, στη Βιέννη - Αυστρία το 2004, 2006 και 2009 αλλά και το Βραβείο Κοινού Czech Music Crossroads το 2017.

Οι δύο καλλιτέχνες, αποτελούν ένα ιδιαίτερο ντουέτο όπου χάρις στην καταγωγή τους ¬–Τουρκία και Σερβία αντίστοιχα– ενώνουν ήχους και κουλτούρες με το βιολί και το ακορντεόν.

Στις 13 Ιουλίου οι δύο καλλιτέχνες θα ενώσουν τις μουσικές τους παρουσιάζοντας μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Τήνο –στο σχολείο Υστερνιών– στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τήνου.

Όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών: «Το ντουέτο θα ερμηνεύσει δικές του συνθέσεις ενσωματωμένες σε νέες ερμηνείες παραδοσιακών μουσικών κομματιών της παιδικής του ηλικίας, καθώς και αγαπημένες διασκευές κλασικών έργων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το ντουέτο «Turumtay Zaric» ανακαλύπτει το προσωπικό του μονοπάτι στους περίπλοκους ρυθμούς και τους ήχους της Ανατολής και των Βαλκανίων, τους οποίους μεταφέρει στο ευρύ ηχητικό φάσμα του tango, της jazz ή της κλασικής μουσικής».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται επίσης στο -ευρύ- πλαίσιο των συναντήσεων του Ελληνοαυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού το οποίο διοργανώνει η Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα και περιλαμβάνει για 4 μήνες εκδηλώσεις μεταξύ Αυστριακών και Ελλήνων καλλιτεχνών και επαγγελματιών του πολιτισμού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης