Αποσυσκευάζοντας μια βιβλιοθήκη!

Αποσυσκευάζοντας μια βιβλιοθήκη!

Ο χώρος του αναγνωστηρίου/βιβλιοθήκης του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό, παρουσιάζοντας την έκθεση «Unpacking My Library», η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων

aposkevazontas
14 καλλιτέχνες – ομάδες – αλλά και συμμετοχές από φωτογραφικά αρχεία, περιέχει η ιστορία της έκθεσης «Unpacking My Library», μέσω της οποίας "ανοίγει" για πρώτη φορά στο κοινό ο χώρος του αναγνωστηρίου/βιβλιοθήκης του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Η έκθεση, –η οποία θα ολοκληρώσει τον κύκλο της στις 15 Ιουλίου– αξιοποιώντας την υφιστάμενη υποδομή του χώρου της βιβλιοθήκης πριν την έναρξη της κανονικής της λειτουργίας, συγκέντρωσε συμμετοχές από καλλιτέχνες από τη συλλογή, το αρχείο και τη βιβλιοθήκη του ΕΜΣΤ, πρόσφατα και ιστορικά έργα καθώς και νέες παραγωγές.

Στο πλαίσιο της «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, το ΕΜΣΤ παρουσιάζει στην Λεωφόρο Καλλιρόης μια ιδιαίτερη έκθεση, συνδυάζοντας έτσι –με την επιμέλεια της Άννας Μυκονιάτη και της Τίνας Πανδή– την αυθεντικότητα της γνώσης του βιβλίου μέσα από τον σύγχρονο χαρακτήρα του μουσείου.

Όπως διαβάζουμε σε ένα ενημερωτικό σημείωμα των διοργανωτών: «Με αφετηρία την βιβλιοθήκη ως μεταφορά για ένα χώρο διάσωσης, συσσώρευσης, ταξινόμησης και οργάνωσης της γνώσης, η έκθεση θα διερευνήσει καλλιτεχνικές πρακτικές γύρω από ζητήματα του συλλέγειν, διαχείρισης συστημάτων γνώσης και διαμοιρασμού πληροφορίας, ενεργοποίησης μνήμης και επαναπραγμάτευσης της ιστορίας».

Επίσης, «Ο τίτλος της έκθεσης προέρχεται από το ομώνυμο δοκίμιο του Walter Benjamin Unpacking My Library. A talk about book collecting (Αποσυσκευάζω τη βιβλιοθήκη μου. Λόγος για την συλλεκτική δραστηριότητα). Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση πραγματεύονται πραγματικές ή φανταστικές βιβλιοθήκες, μελλοντικές ή παρελθούσες, με κυριολεκτική ή φασματική παρουσία που βρίσκονται στον φυσικό χώρο ή στο ψηφιακό περιβάλλον».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης