Η γενειάδα, το αξύριστο look και το καλό ξύρισμα…

Η γενειάδα, το αξύριστο look και το καλό ξύρισμα…

Και το ξύρισμα θέλει προετοιμασία αλλά και η επιλογή ενός άνδρα να αφήσει γένια ή να διατηρήσει το αξύριστο look 3 ημερών απαιτεί ορισμένα αναγκαία και απαραίτητα βήματα

Η γενειάδα, το αξύριστο look και το καλό ξύρισμα…
Η απόφαση να κόψει κάνεις την γενειάδα δεν είναι μια απλή υπόθεση –μια μηχανή ή ένα ξυράφι – θέλει προετοιμασία. 

Καταρχάς το κόψιμο της γενειάδας θα πρέπει να αποτελέσει μια προσωπική στιγμή ιεροτελεστίας και απόλαυσης διαθέτοντας αρκετό χρόνο στον εαυτό μας προκειμένου να μπορέσουμε να επιφέρουμε και το ανάλογο αποτέλεσμα.

Είναι σημαντικό να δώσετε μια extra προσοχή στο δέρμα σας μιας και για μεγάλο χρονικό διάστημα είχατε γενειάδα. Λογω της τριχοφυΐας δεν μπορούσατε να προχωρήσετε στο σωστό καθαρισμό του δέρματος, μη καταφέρνοντας να απομακρύνετε αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα αλλά και να επιτύχετε την σωστή ενυδάτωση της περιοχής που απαιτείται.

Κλείσιμο
Η σωστή εκτέλεση της διαδικασίας ξεκινάει με τη σωστή επιλογή και συλλογή των εργαλείων που θα χρειαστείτε.

Βασικό εργαλείο αποτελεί μια καλή κουρευτική μηχανή που θα αφαιρέσει το μεγαλύτερο μέρος της γενειάδας.

Ένα καλό και καινούργιο ξυράφι έχει επίσης πρωτεύουσα σημασία.

Φροντίστε να έχετε ένα μπολ και ένα πινέλο για να δημιουργήσετε την σαπουνάδα για το ξύρισμα. 

Τέλος θα χρειαστεί να προετοιμάσετε δυο κομπρέσες. Την μια θα πρέπει να την τοποθετήσετε βρεγμένη και στραγγισμένη στο ψυγείο και την άλλη έχοντας και αυτήν βρέξει σε ένα φούρνο για 2 λεπτά.

Όσο αφορά τώρα τα προϊόντα, θα χρειαστείτε ένα pre-shave oil το όποιο θα σας βοηθήσει να μαλακώσετε τα γένει και να φέρετε το δέρμα σας στο σωστό ph.

Επιλέξτε ένα σαπούνι οργανικό προκειμένου να δημιουργήσετε την σαπουνάδα που θα χρειαστείτε για το ξύρισμα.

Αφού ολοκληρώσετε το ξύρισμα, τελειώστε την διαδικασία απλώνοντας ένα after shave balm κατά προτίμηση και αυτό οργανικό αλλά οπωσδήποτε χωρίς οινόπνευμα.

Βασικός κανόνας του ξυρίσματος αποτελεί το να ξυρίζετε πάντα προς την φορά της τρίχας. 

Ανάλογη προετοιμασία θέλει και η επιλογή ενός άνδρα να αφήσει γένει ή να διατηρήσει ένα look αξύριστος 3 ημερών.



Εάν επιλέξετε να αφήσετε γενειάδα προκειμένου να διαφοροποιήσετε το στυλ σας και να τολμήσετε μια αλλαγή προτιμήστε να συμβουλευτείτε τον κουρέα σας προκειμένου να σας υποδείξει ποιο είναι το σωστό σχήμα και μήκος συμφώνα με το σχήμα του προσώπου σας.

Το πρώτο βήμα για να αφήσετε γένια είναι η σωστή φροντίδα και η απολέπιση της περιοχής του προσώπου σας έτσι ώστε να μπορέσουν να αναπτυχτούν οι τρίχες.

Το δεύτερο είναι η σωστή ενυδάτωση της περιοχής. Δεν είναι λίγοι οι άνδρες που διαμαρτύρονται για φαγούρες και ερεθισμούς. Καλό θα είναι να προμηθευτείτε ένα οργανικό σαπούνι ,το όποιο βοηθού στον καλύτερο καθαρισμό ισορροπώντας ταυτόχρονα το ph της τρίχας αλλά και του δέρματος.

Τέλος έχοντας πλέον δείξει την ανάλογη υπομονή και έχοντας κατ’ επέκταση ανταμειφτεί με ένα ικανοποιητικό μήκος γενειάδας ήρθε η ώρα όπου με προσοχή θα ξεκινήσετε να διαμορφώνετε το σχήμα της. Χωρίς βιαστικές κινήσεις και φροντίζοντας συνεχώς να ελέγχετε μέσα από τον καθρέπτη σας εάν υπάρχει συμμετρία , το αποτέλεσμα θα είναι ικανοποιητικό.

Τώρα εάν πάλι θέλετε να διατηρείτε ένα look που να δίνετε την αίσθηση ότι δεν έχετε ξυριστεί για 3 μέρες , τότε θα πρέπει να ρυθμίσετε ανάλογα την μηχανή σας. Μην ξεχνάτε ανά 3 μέρες να τα φροντίζετε πάντα με την φορά που πάει η τρίχα. Η υγιεινή εξακολουθεί να παίζει πρωτεύοντα ρολό προκειμένου να αποφεύγονται δερματικά προβλήματα.

Για περισσότερες οδηγίες ως προς τον τρόπο της εκτέλεσης μπορείτε να βρείτε στο κανάλι μας στο YouTube/sir barber. Αντίστοιχες συμβουλές θα βρείτε και για την φροντίδα της γενειάδας σας.

Ο Αγγελος Αντωνόπουλος είναι ο ιδιοκτήτης του ανδρικού κουρείου Sir Barber στη Στοά Μπολάνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης