Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι στο "Κτήμα Αρίστη"

Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι στο "Κτήμα Αρίστη"

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, μικροί και μεγάλοι μπαίνουμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων με κουραμπιέδες και έλατα, χιονάνθρωπους και μπισκότα

Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι στο "Κτήμα Αρίστη"
Στη συμβολή των οδών Πλουτάρχου και Κέας στο Χαλάνδρι, βρίσκεται το Κτήμα Αρίστη, ένα κτήμα κατάφυτο με δέντρα και αρωματικά βότανα, βιολογικά φρούτα και λαχανικά, ιδανικό για μια οικογενειακή εξόρμηση, αλλά και για να βρεθούν μεγάλες παρέες με παιδιά. 

Όταν περνάς την πόρτα του κτήματος, δεν πιστεύεις ότι βρίσκεσαι τόσο κοντά σε μεγάλες πολυκατοικίες. Λες και τα αρώματα της φύσης αποπνέουν μια ηρεμία που σε ταξιδεύει μακριά από την πόλη. Και δεν είναι τυχαίο. Όπως διαβάζω, το κτήμα σκοπό έχει να προάγει την περιβαλλοντική εκπαίδευση και τη βιολογική καλλιέργεια, ενώ προσφέρεται ως χώρος «για την ψυχική αποφόρτιση και την καταπολέμηση του στρες».



Κλείσιμο
Ευκαιρία λοιπόν να το επισκεφτείτε αυτήν την Κυριακή με την οικογένεια και τους φίλους σας. Από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι, μπορείτε να πιείτε καφέ, τσάι και πολλά άλλα αρωματικά αφεψήματα, ενώ τα παιδιά θα σας ετοιμάζουν κουραμπιέδες, οι οποίοι θα έχουν ψηθεί μέχρις ότου τελειώσουν και τα υπόλοιπα εργαστήρια. Δεν θα τους πάρουν όμως έτσι. Θα τους διακοσμήσουν με ζαχαρόπαστα. Τα εργαστήρια θα αναπτυχθούν ως εξής:
 
1.
Κουραμπιεδομπισκοτένια χιονισμένα έλατα με τη σεφ Αλεξία Ζώρα: Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής... Παρασκευάζουμε βρώσιμα χριστουγεννιάτικα δεντράκια, χιονισμένα με λευκή ζαχαρόπαστα και τα στολίζουμε όπως εμείς φανταστούμε!
2.
Εικαστικά με την Ομάδα / Από το μηδέν στο άπειρο: Ομαδικό εικαστικό με ζωγραφική και κολάζ. Σε χαρτί μέτρου θα εμπνευστούμε από τα Χριστούγεννα και θα φτιάξουμε τη δική μας χριστουγεννιάτικη εικόνα! 
3. Κατασκευή Καπέλων Μαγειρικής: Θα φτιάξουμε το δικό μας καπέλο με χρωματιστά χαρτιά-γκοφρέ και κανσόν- στην συνέχεια θα τα στολίσουμε και θα μεταμορφωθούμε σε μικροί ζαχαροπλάστες.
4. Κατασκευή κουραμπιεδό-ανθρωπάκια. Τα γλυκά των γιορτών παίρνουν ανθρωπόμορφη όψη και γίνονται κούκλες. Με μπάλες φελιζόλ, υφάσματα και διακοσμητικά στοιχεία θα φτιάξουμε την δική μας κούκλα, αλλά και μια όμορφη ιστορία με αυτήν πρωταγωνίστρια.
5. Face-Painting Με τη βοήθεια της ειδικής ζωγραφικής προσώπου θα μεταμορφωθούμε σε ό,τι έχουμε φανταστεί.







Το συνολικό κόστος συμμετοχής είναι 12€ το παιδί και 6€ για κάθε αδελφάκι. Εάν θέλετε να συμμετάσχετε στα Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια του Κτήματος Αρίστη είναι απαραίτητο να δηλώσετε συμμετοχή. 

Κι αν δεν τα καταφέρετε αυτήν την Κυριακή, τον υπόλοιπο καιρό, στο Κτήμα Αρίστη πραγματοποιούνται εργαστήρια θεάτρου και τεχνών για παιδιά, μουσικοκινητική, κουκλοθέατρο, αφήγηση παραμυθιού, μουσικές παραστάσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, εκπαιδευτικά προγράμματα για την κομποστοποίηση και την ανακύκλωση, καθώς και ξεναγήσεις στον κήπο για μικρούς και μεγάλους με επίκεντρο μια «καλλιεργημένη ζωή», όπως είναι και το μότο του χώρου. Καινοτομία του Κτήματος «Αρίστη» είναι το bio-basket, το εβδομαδιαίο καλάθι με τα βιολογικά προϊόντα που θα λαμβάνουν οι συνδρομητές στο σπίτι τους! Στο χώρο φιλοξενούνται εκδηλώσεις και παιδικά πάρτι, ενώ διοργανώνεται και summer camp την περίοδο των σχολικών διακοπών. Τα Σαββατοκύριακα, το Κτήμα είναι ανοιχτό από τις 10 ως τις 4 το απόγευμα. Υπάρχει χώρος για καφέ και ελαφριά σνακς και τους πρώτους μήνες η είσοδος θα είναι δωρεάν. 









Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα και για περισσότερες ιδέες για βόλτες και ταξίδια με παιδιά, ταξιδέψτε μαζί με το www.mamakita.gr και ακολουθήστε τη σελίδα στο Facebook/Μαμά Κοίτα Ταξίδια με παιδιά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης