Μια Ιταλίδα από το Καίσαρι!

Μια Ιταλίδα από το Καίσαρι!

Όταν το μαύρο ντοματάκι συναντά την μαύρη κορινθιακή σταφίδα…

Η πρώτη συνάντηση του 34χρονου Παναγιώτη Χριστοδούλου από το Καίσαρι της Ορεινής Κορινθίας με τον Μιχάλη Αγγελακόπουλο της Foodwill απέδωσαν μια σειρά ιδιαίτερων προϊόντων με την φίρμα Πριγκίπισσα Σταφίδα. Η πρώτη σειρά περιελάμβανε: δύο σταφίδες, τη Μελαχρινή και την Ξανθιά, ένα μείγμα που αποτελείται από τις δύο σταφίδες, καρύδια και αμύγδαλα (Harvest Combo), δύο γλυκά αλείμματα και ένα Chutney μαύρης σταφίδας. Σε χάρτινες συσκευασίες τα τρία πρώτα, σε βαζάκια τα άλλα τρία.

Πριν από λίγο καιρό οι δύο άνδρες συναντήθηκαν εκ νέου. Η νέα συνάντηση τους έφερε και ένα καινούργιο, διαφορετικό προϊόν. Ένα προϊόν για την κουζίνα. Πρόκειται για μια Ιταλίδα από το Καίσαρι. Το ονοματάκι της κυρίας που παίζει ανάμεσα στο κόκκινο και το μαύρο ως άλλη ηρωίδα του Σταντάλ είναι Crispin. “My name is Crispin”…

Στην ουσία, η πρώτη ύλη είναι ένα μαύρο ντοματίνι που με καταγωγή από την Ιταλία καλλιεργείται από τον Παναγιώτη Χριστοδούλου στα χωράφια του. Το ντοματίνι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε λυκοπένιο και ανεβασμένα επίπεδα Brix (επίπεδα γλυκύτητας & έντονη γεύσης).

Η Crispin που ως ώριμη αλλά γοητευτική κυρία παίρνει την σκυτάλη από την νεαρή πριγκίπισσα είναι μία και μοναδική. Δεν υπάρχει άλλη στην ελληνική αγορά. Στο μπουκάλι των 300 γρ. ποτ φιλοξενείται μπορεί να βρει κανείς εκτός από το ντοματίνι, μπόλικη μαύρη Κορινθιακή σταφίδα και μια χούφτα φρέσκα βότανα. 

Σύνοψη: H Crispin αντέχει ως έτοιμη σάλτσα τις συγκρίσεις αλλά και τα δύσκολα στοιχήματα. Είναι έτοιμη να συνδράμει μια απλή μακαρονάδα για έναν εργένη αλλά και να συντροφεύσει την απαιτητική νοικοκυρά μαγείρισσα στην επιτυχία ενός στιφάδου. 

Πρώτη δημοσίευση: IdeasLab
To IdeasLab (ideaslab.today) είναι ένα Εργαστήριο Ιδεών για την Έξυπνη & Δημιουργική Οικονομία που διευθύνεται από τον δημοσιογράφο Κώστα Τσαούση

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες