Νέο Peugeot e-Boxer – To μέλλον των van είναι εδώ

Νέο Peugeot e-Boxer – To μέλλον των van είναι εδώ

Η Peugeot αποκάλυψε το νέο της Boxer στην 100% ηλεκτρική του εκδοχή, προωθώντας το μέλλον των επαγγελματικών οχημάτων.

PEUGEOT_e_BOXER
Με πάνω από 1.250.000 μονάδες να έχουν παραχθεί και πουληθεί σε 110 χώρες, από το λανσάρισμά το 1994, το Peugeot Boxer προσφέρει μία νέα σειρά ηλεκτροκίνητων vans. Το Peugeot e-Boxer διαθέτει:
-2 επίπεδα αυτονομίας, φθάνοντας μέχρι τα 340χλμ. βάσει του πρωτοκόλλου δοκιμών WLTP (σε διαδικασία πιστοποίησης)
-2 τύπους μπαταριών, με ισχύ 37 και 70 kWh
-4 μήκη και 3 ύψη
-Ωφέλιμο φορτίο έως1.890 kg (ανάλογα με την έκδοση)
-Όγκο χώρου φόρτωσης, ίδιο με την έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσεως, έως και 17 μ³.

Με δεδομένο το γεγονός ότι το 80% σχεδόν των οδηγών ενός επαγγελματικού οχήματος διανύει κατά μέσο όρο λιγότερα από 200χλμ. ημερησίως, μία ηλεκτρική έκδοση του Peugeot Boxer θα ήταν μία προφανής επιλογή. Σε αυτό το σκεπτικό, έρχεται να προστεθεί και το γεγονός της ολοένα αυξανόμενης επιβολής περιορισμών σε ότι αφορά την κυκλοφορία στο κέντρο των πόλεων, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο των 100% ηλεκτρικών οχημάτων.

Το νέο Peugeot e-Boxer ξεχωρίζει σε χωρητικότητα φόρτωσης καθώς οι μπαταρίες του είναι τοποθετημένες κάτω από το πάτωμα. Ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία της «δύναμης των επιλογών». Προσφέρεται σε μία πληθώρα αμαξωμάτων που ταιριάζουν για κάθε χρήση και κάθε επαγγελματική δραστηριότητα.

Βασισμένες σε 3 μεταξόνια (3, 3.45, και 4.04μ.), η έκδοση κλειστού van διατίθεται σε 4 μήκη αμαξώματος (L1, L2, L3 και L4) και 3 ύψη (H1, H2 and H3), και συνολικά 5 διαφορετικούς τύπους αμαξώματος με όγκο φόρτωσης που κυμαίνεται από 8 έως 17 μ³ και ωφέλιμο φορτίο έως και 1.890 kg (ανάλογα την έκδοση).

ο νέο Peugeot e-Boxer διατίθεται επίσης και σε άλλες εκδόσεις που ικανοποιούν εξειδικευμένες επαγγελματικές ανάγκες διαφόρων διασκευών :

-Σασί μονοκάμπινο (L2, L3 και L4)
-Σασί διπλοκάμπινο (L3)
-Πάτωμα/βάση για αυτοκινούμενο (L3 και L4).

Η “καρδιά” του Peugeot e-Boxer
Το νέο Peugeot e-Boxer είναι 100% ηλεκτροκίνητο με κινητήρα μέγιστης ισχύος 122 ίππων με μέγιστη ροπή 260 Nm, διαθέσιμη από μηδενικές στροφές για άμεση απόκριση, πλήρη απουσία κραδασμών, θορύβου, χωρίς αλλαγές ταχυτήτων και, φυσικά, μηδενικές εκπομπές CO2.

ο νέο Peugeot e-Boxer διατίθεται με δύο τιμές αυτονομίας.
Αναλόγως των απαιτήσεων, το μοντέλο μπορεί να διατεθεί με 2 τύπους μπαταριών ιόντων λιθίου, με ισχύ 37 ή 70 kWh.
Οι εκδόσεις L1 και L2 διατίθενται με μπαταρία ισχύος 37 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία έως και 200χλμ. (τιμή που βρίσκεται σε φάση πιστοποίησης) βάσει πρωτοκόλλου WLTP.

Οι εκδόσεις L3 και L4 (καθώς και η έκδοση L2 σασί) διατίθενται με μπαταρία ισχύος 70 kWh που τους εξασφαλίζει αυτονομία έως και 340χλμ. (τιμή που βρίσκεται σε φάση πιστοποίησης βάσει του ίδιου πρωτοκόλλου).




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης