Ένα… Tesla Roadster από την VW

Ένα… Tesla Roadster από την VW

Η VW θέλει να επανέλθει στην κατηγορία των μικρών sport αυτοκινήτων, με ένα ηλεκτρικό διθέσιο που θα βάλει στο «στόχαστρο» το Tesla Roadster.

VW_Bluesport_boi_1
Με ένα δημοσίευμα που επικαλείται πηγές μέσα από την εταιρεία και μάλιστα από τα υψηλά κλιμάκια της VW, φουντώνουν οι φήμες για την επαναφορά της Γερμανικής εταιρείας στο θέμα του μικρού sport roadster. Θέλοντας να έχει ένα μοντέλο «απέναντι» στο Tesla Roadster με την εξαιρετική απήχηση στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, η VW σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ, επεξεργάζεται την περίπτωση επαναφοράς στο προσκήνιο ενός αντίστοιχου μοντέλου. Το πρωτότυπο που είχε παρουσιαστεί στην NAIAS το 2009, με το όνομα Bluesport, είναι μια εξαιρετική περίπτωση για να εξελιχθεί πλέον ως αμιγώς ηλεκτρικό.

Προφανώς και η πλατφόρμα ΜΕΒ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να «χτιστεί» πάνω της μια έκδοση παραγωγής. Ένα διθέσιο ηλεκτρικό roadster μοιάζει να είναι πολύ καλή «πύλη εισόδου» για τη νέα τάξη πραγμάτων που έρχεται, προκειμένου να εξοικειωθεί το κοινό με την ιδέα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην πλέον απλή του μορφή. Ιδιαίτερα τώρα, που η τεχνολογία των μπαταριών έχει εξελιχθεί σε ικανοποιητικό βαθμό και μπορεί να υποστηριχθεί μια αρκετά μεγάλη αυτονομία, κατ’ αναλογία με το μέγεθος του αυτοκινήτου.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης