Lancia Stratos Zero

Lancia Stratos Zero

Με πολλά ρετρό στοιχεία στην εμφάνισή της και κάποια χαρακτηριστικά από το πρωτότυπο Modulo της Ferrari, η νέα πρόταση για τη θρυλική Lancia Stratos Zero, δίνει ελπίδες για κάτι νέο από την Ιταλική εταιρεία.

Lancia_Modern_Stratos_boi_1

Ο καλλιτέχνης του ψηφιακού αυτού σκίτσου, είναι ο Shane Baxley που έχει αρχίσει και γίνεται γνωστός και στους «κύκλους» του αυτοκινήτου, μετά από εκείνους των video games.

Στην προκειμένη περίπτωση, θέλησε να αποδώσει με ένα πιο σύγχρονο τρόπο την οπτική του για το πώς θα ήταν ένα πραγματικό supercar, έστω και μορφή πρωτοτύπου.





Η προοπτική του εμπρόσθιου ανοίγματος για την επιβίβαση- αποβίβαση, είναι ένα στοιχείο που διατηρείται όπως φαίνεται, μια και κρίθηκε ιδιαίτερα πρακτικό για να εξυπηρετηθεί η σχεδιαστική φόρμα του αυτοκινήτου. Στο κάτω μέρος διακρίνουμε και τη διατήρηση της ιδιαίτερα στενής -στο πρωτότυπο- γρίλια της μάσκας, προσαρμοσμένη σε αναλογία μεγέθους για να ταιριάζει στο σύγχρονο πρωτότυπο.

Κλείσιμο


Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό, έχοντας στοιχεία που θυμίζουν την προέλευση της έμπνευσης αλλά και σύγχρονες επεμβάσεις που το κάνουν να μοιάζει σαν να βγήκε από κανονικό σχεδιαστήριο αυτοκινήτων. Θεωρούμε βέβαιο πως στο άμεσο μέλλον θα δούμε και άλλα ψηφιακά δημιουργήματα από τον Baxley και θα έχουμε τη δυνατότητα να κρίνουμε περισσότερο τη διάθεσή του για προσέγγιση της ιστορίας σε ότι αφορά την αυτοκίνηση.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης