To νέο Renault Clio για αγώνες

To νέο Renault Clio για αγώνες

Η Renault έχει τη σχετική παράδοση την οποία συνεχίζει, παρουσιάζονται και το νέο Clio στις αγωνιστικές του εκδοχές για όσου θέλουν ενεργή συμμετοχή σε όλες τις μορφές αγώνων αυτοκινήτου.

Renault_Clio_RX_boi_5

 

Στο Γαλλικό GP της F1 παρουσίασε η Renault την αγωνιστική εκδοχή του Clio που απευθύνεται σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν σε αγώνες rally και autocross. Βασισμένο στο Clio RS, το νέο αγωνιστικό για rally και autocross αγώνες της Renault, είναι έτοιμο και απευθύνεται στους ιδιώτες που θέλουν να εμπλακούν σε χωμάτινους αγώνες αυτοκινήτου. Το χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι ο αεραγωγός στην οροφή που δίνει το στίγμα του μοντέλου από μακριά πως πρόκειται για μια ειδική κατασκευή, προορισμένη για αγώνες. Πλησιάζοντας διακρίνει κανείς και το πολύ ενισχυμένο roll cage που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να προστατεύει το πλήρωμα από κάθε ατύχημα.

Φυσικά για να είναι εναρμονισμένο στις επιταγές της FIA και να έχει έγκριση τύπου ως αγωνιστικό, το Clio στις δύο εκδόσεις του Rally και RX, μαζί με την «ασφάλτινη» Cup, παρουσιάστηκε από τη Renault στο πλαίσιο του Γαλλικού Grand Prix της Formula 1 το περασμένο σαββατοκύριακο. Ανάμεσα στις αλλαγές που έχουν οι αγωνιστικές εκδόσεις του μοντέλου, συγκαταλέγονται εκτός των άλλων και το ενισχυμένο σύστημα ψύξης αλλά και το ειδικό ντεπόζιτο για το καύσιμο. Ο κινητήρας των αγωνιστικών εκδόσεων είναι ο 1.300άρης turbo σε δύο εκδόσεις απόδοσης, 170 και 180 ίππων, με μέγιστη τιμή ροπής τα 28,5 και 32,6 kgm αντίστοιχα. Ανεξαρτήτως απόδοσης, οι αγωνιστικές εκδόσεις του Clio εφοδιάζονται με 5άρι σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων της Sadev που συνεργάζεται με ενισχυμένο συμπλέκτη της Sachs. Ανάλογα με τη χρήση για την οποία προορίζεται και το τερέν πάνω στο οποίο θα κινηθεί, το αυτοκίνητο μπορεί να εφοδιαστεί με τροχούς 15, 16 ή 17 ιντσών.

Ενδιαφέρον έχει και ο τρόπος με τον οποίο έχει εξελιχθεί η αγωνιστική αυτή πλατφόρμα της Renault, μια και σύμφωνα με τον κατασκευαστή, θα είναι πάρα πολύ απλό να αλλάξει τις προδιαγραφές του και να μπορεί να συμμετάσχει σε κάθε μορφή αγώνων (άσφαλτο- χώμα) ανεξάρτητα με το πώς είναι προετοιμασμένο όταν αποκτηθεί. Περιμένουμε με ενδιαφέρον ακόμα περισσότερες πληροφορίες για τα νέα αυτά αγωνιστικά. Αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί με δεδομένο και το ότι πρέπει να είναι έτοιμα έως το Οκτώβριο κάποια από αυτά, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να τα έχουν ετοιμοπόλεμα για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης