Γιατί χαμογελάει ο Iceman;

Γιατί χαμογελάει ο Iceman;

Ο Κίμι Ράικονεν διανύει ίσως την καλύτερη του φάση αγωνιστικά από τότε που επέστρεψε στη F1.

Γιατί χαμογελάει ο Iceman;
Ταυτόχρονα η εκλεκτή της καρδιάς του Μίντου Βιρτάνεν τον έκανε φέτος πατέρα, ο γιος του Ρόμπιν γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου.

Κλείσιμο
Ο Ιπτάμενος Φινλανδός στον τελευταίο αγώνα στο Μπαχρέιν εκμεταλλεύτηκε την αντίδραση των Mercedes στη στρατηγική του Φέτελ (undercut) και στο φινάλε βρέθηκε ανάμεσά τους.
Ο ίδιος με 20 νίκες σε Grand Prix και έναν τίτλο για λογαριασμό της Ferrari το 2007 έχει να κερδίσει από την πρεμιέρα του 2013 και ψάχνει όσο τίποτε μια νίκη για λογαριασμό της ομάδας που τον έκανε πρωταθλητή.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του 35χρονου πρωταθλητή, μεγάλη διαφορά
στη φετινή του απόδοση έχει κάνει  η συνεργασία του με το βρετανό μηχανικό Ντέιβ Γκρηνγούντ. Ο Γκρήνγουντ ήταν επικεφαλής μηχανικός στη Marussia πέρυσι και μετά την πτώχευση της ομάδας έψαξε αλλού δουλειά. Δέχτηκε να κατέβει στην ιεραρχία για να δουλέψει ως μηχανικός αγώνα του Ράικονεν που δεν τα πήγαινε καλά με τον Αντόνιο Σπάνολο.

Αναφερόμενος στη συνεργασία τους ο Ράικονεν αποκάλυψε: «Ο Ντέιβ είναι πραγματικά έξυπνος και κάνει αυτό που πρέπει τη στιγμή που πρέπει. Είναι πιο εύκολο να δουλεύεις με Βρετανό. Ο Ντέιβ μου θυμίζει το Μαρκ, ξέρουν και οι δυο τι ακριβώς θέλω».



O Ράικονεν με τον μηχανικό του, Ντέιβ Γκρήνγουντ
.
Ο Μαρκ Σλέιντ ήταν για χρόνια μηχανικός του Ράικονεν στη McLaren και στη Lotus.
Σήμερα έχει αναλάβει το Μαλντονάντο. Αναφερόμενος στο Ράικονεν τονίζει το πόση σημασία έχει να μιλάει καλά αγγλικά αυτός που συνεργάζεται μαζί του: «Ο Κίμι είναι χαρούμενος όταν δουλεύει με Βρετανούς, μιλάει καλά αγγλικά και θέλει η ενημέρωση να γίνεται σ’ αυτή τη γλώσσα. Σίγουρα όταν δουλεύει με κάποιον που δεν έχει ως μητρική γλώσσα τα αγγλικά η επικοινωνία δυσχεραίνεται».

Πέρα από τη καλή συνεργασία με το Γκρήνγουντ ο Ράικονεν φέτος έχει στα χέρια του και ένα μονοθέσιο πολύ κοντά στο οδηγικό του στυλ. Η SF15T είναι σταθερή στις αλλαγές πορείας και στο φρενάρισμα (το πίσω της μέρος). Ένας άλλος Βρετανός ο τεχνικός διευθυντής της Ferrari, Tζέιμς Άλισον αφού επέμενε για την επιστροφή του Iceman στο Μαρανέλο ανέλαβε να φτιάξει αυτό που ήθελε ο τελευταίος πρωταθλητής με τη Ferrari το 2007. Μένει να δούμε πότε θα πάρει την πρώτη του νίκη ο Κίμι...

Ο Ράικονεν έχει κερδίσει το 2005 για λογαριασμό της McLaren στο Ισπανικό GP που είναι ο επόμενος αγώνας στο καλεντάρι.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης