Μπάτον: Ο Χάμιλτον θα επιστρέψει δριμύτερος!

Μπάτον: Ο Χάμιλτον θα επιστρέψει δριμύτερος!

Ο 34χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής είναι αυτή τη στιγμή ο πιο έμπειρος πιλότος στο grid.

Μπάτον: Ο Χάμιλτον θα επιστρέψει δριμύτερος!
Παρουσιάστηκε στη F1 το 2000 όπου ξεκίνησε ν’ αγωνίζεται με τα χρώματα της Williams – BMW και από τότε έχει εκκινήσει σε 253 αγώνες κερδίζοντας τους 15 εξ αυτών. Μάλιστα το 2009 πήρε τον παγκόσμιο τίτλο με τα χρώματα της Brawn.

Ο Μπάτον ήταν για 3 χρόνια στην ίδια ομάδα με το Χάμιλτον, τη McLaren και παρά τις περί αντιθέτου προβλέψεις κατάφερε να κοντράρει στα ίσα τον ταλαντούχο προστατευόμενο της ομάδας και να τον κερδίσει πολλάκις.

Γνωρίζοντας πολύ καλά τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του Χάμιλτον
Κλείσιμο
αλλά και το πώς αντιδρά υπό πίεση ο Μπάτον πιστεύει: «Η νίκη του Ρόσμπεργκ που έσπασε το σερί νικών του Χάμιλτον ήταν σημαντική για τον ίδιο. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν ο Λιούις είναι αρκετά δυνατός για να επιστρέψει; Νομίζω πως ναι. Θα δούμε ένα πιο αποφασισμένο Λιούις στον επόμενο αγώνα. Λατρεύει τη διαδρομή στον Καναδά. Θυμάμαι πως ο Λιούις όταν είχαμε κάποια αψιμαχία στον αγώνα ή όταν δημιουργούνταν κάποιο θέμα ανάμεσά μας, ή ανάμεσα στο Λιούις και στην ομάδα τα πήγαινε άσχημα στον αγώνα και εκδήλωνε τα συναισθήματά του μιλώντας δημόσια για ότι του συνέβαινε. Στον επόμενο αγώνα όμως με διέλυε. Επέστρεψε πιο δυνατός από ποτέ. Τα παιχνίδια ψυχολογίας που προσπαθούν να παίξουν οι άνθρωποι δε πιάνουν στην περίπτωσή του. Είναι σχετικά συναισθηματικός χαρακτήρας και υποφέρει μέσα του αλλά επιστρέφει πιο δυνατός από ποτέ. Θυμάμαι πριν καιρό στο Σπα είχε δημιουργηθεί ένα θέμα με τις ρυθμίσεις των αεροτομών και την κάθετη δύναμη που δεν του άρεσε και τον επηρέασε τότε αρνητικά. Εμφανίστηκε όμως πολύ δυνατός και κέρδισε τον επόμενο αγώνα. Είναι πολύ καλός στην ανατροπή των δεδομένων γιατί είναι πολύ καλός οδηγός, πολύ γρήγορος και μπορεί να παλέψει με το μονοθέσιο στην πίστα. Δε θα προβληματιστεί με το Νίκο στον επόμενο αγώνα».




Ο Μπάτον κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση στο Μονακό στον τελευταίο αγώνα. Στο παρελθόν είχε κοντραριστεί πολλάκις με το Χάμιλτον, στον Καναδά μάλιστα οι δυο McLaren είχαν συγκρουστεί στην πίστα, τη χρονιά που ο Μπάτον πήρε μια επική νίκη υπό μεικτές συνθήκες όταν ο Φέτελ έκανε λάθος στον τελευταίο γύρο.

Ο Χάμιλτον έχει κερδίσει 3 φορές στο Μόντρεαλ (2007, 1010, 2012). Μάλιστα το 2007 ήταν η πρώτη νίκη στην καριέρα του σε μια πίστα όπου έβλεπε για πρώτη φορά ως ρούκι. Εκκίνησε από την pole και κέρδισε τον αγώνα.

Το Καναδικό GP είναι προγραμματισμένο για την άλλη Κυριακή 8 Ιουνίου. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης