F1 - Μπαχρέιν: Τελευταία μέρα δοκιμών εξέλιξης (upd)!

F1 - Μπαχρέιν: Τελευταία μέρα δοκιμών εξέλιξης (upd)!

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ με τη Mercedes κατάφερε να σπάσει το φράγμα του 1:34 σήμερα τελευταία μέρα δοκιμών, του πρώτου 4ημερου στο BIC (Bahrain International Circuit).

F1 - Μπαχρέιν: Τελευταία μέρα δοκιμών εξέλιξης (upd)!
Για να έχετε μια τάξη μεγέθους σημειώστε πως ο Γερμανός είχε πάρει πέρυσι την pole με χρόνο 1:32.3. Πρέπει να τονιστεί πως η κατάσταση της πίστας και τα ελαστικά δεν είναι ίδια. Πέρυσι ο Ρόσμπεργκ χρησιμοποιούσε την μαλακή γόμα ενώ τώρα ο χρόνος του ήρθε επίσης με την μαλακή γόμα της Pirelli. Όμως έχει αλλάξει η σκληρότητα των γομών της Pirelli φέτος τα ελαστικά είναι πιο σκληρά. Παραμένει όμως η επίδοσή του ενδεικτική της ταχύτητας της Mercedes αλλά και των δυνατοτήτων που έχουν τα φετινά μονοθέσια.

Η Mercedes το πρωί επικεντρώθηκε στην αξιολόγηση της ταχύτητας της W05 σε μικρό αριθμό γύρων ενώ το απόγευμα επιχέιρησαν προσομοίωση αγώνα.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ μετά την ολοκλήρωση της ημέρας σημείωσε:
" Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το πρώτο τεστ στο Μπαχρέιν. Συμπληρώσαμε πολλά χιλιόμετρα και μάθαμε πολλά για το μονοθέσιο. Σήμερα το πρωί κάναμε μερικούς γύρους κατατακτήριων δοκιμών και η αίσθηση ήταν καλή. Μπορούσα να επιτεθώ στο γρήγορο γύρο και είχα καλή ισορροπία. Μετά κάναμε προσομοίωση αγώνα, αυτό ήταν καθοριστικό για να μάθουμε πράγματα για τα υποσυστήματα του μονοθεσίου. Υπήρχε πολλή πληροφόρηση από τους μηχανικούς το μυαλό μου γέμισε με πληροφορίες. Είχαμε ένα πρόβλημα στο τέλος και η μέρα μας ολοκληρώθηκε νωρίτερα από το προγραμματισμένο".
Κλείσιμο



Για 4η συνεχή μέρα ο καιρός ήταν ιδανικός στην έρημο του Σακχίρ. Σποραδικές πνοές ανέμου και λίγα σύννεφα που κατέβασαν στο φινάλε τη θερμοκρασία οδοστρώματος από τους 40 βαθμούς Κελσίου στους 28. Παρότι ο Ρόσμπεργκ ξεπέρασε κατά πολύ την απόσταση ενός αγώνα σήμερα η W05 συνέχισε να παρουσιάζει προβλήματα, μάλιστα το απόγευμα ο Γερμανός έμεινε στην πίστα.

Ο δοκιμαστής της Williams Φελίπε Νασρ είχε την ευκαιρία αν οδηγήσει σήμερα την FW36.

Η Lotus ξεκίνησε τις δοκιμές 90 λεπτά αργότερα καθώς περίμενε ανταλλακτικά από το Έστον για την Ε22. Μετά τη χθεσινή μέρα όπου αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα στη Lotus ήταν ικανοποιημένοι βλέποντας το Μαλντονάντο να βάζει 59 γύρους. Η Ε22 παρουσίασε πρόβλημα στο λογισμικό και στα ηλεκτρονικά που την καθήλωσαν κάποιες ώρες στα πιτ. 



Μετά το τέλος των δοκιμών ο Μαλντονάντο δήλωσε: "Βάλαμε αρκετούς γύρους σήμερα και για μένα ήταν καλό που βρέθηκα αρκετό χρόνο στο μονοθέσιο. Η αξιοπιστία βοήθησε στη δουλειά μας και αυτό είναι ένα καλό σημάδι για την ερχόμενη βδομάδα". Η ομάδα της Lotus δε συμμετείχε στο πρώτο 4ημερο δοκιμών στο Μπαχρέιν.

Στη Sauber η απογοήτευση ήταν έκδηλη στο πρόσωπο των ανθρώπων της ομάδας
καθότι μετά τη χθεσινή παραγωγική μέρα σήμερα ο Σούτιλ δεν κατάφερε να συμπληρώσει πάνω από 7 γύρους με τη C33 στην πίστα. Το πρόβλημα που ανέκυψε ήταν στο εσωτερικό του σασί και η Ελβετική ομάδα υποχρεώθηκε να το αλλάξει. Έγιναν μάλιστα οι απαραίτητες ενισχύσεις για να μην ξανασυμβεί η ίδια αστοχία. Από μια πλευρά ήταν θετικό ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε τώρα και όχι σε αγώνα. Μιλώντας μετά το τέλος των δοκιμών ο Γερμανός πιλότος που για πρώτη φορά στην καριέρα του θα αγωνιστεί με άλλη ομάδα εκτός της Force India, ανέφερε: "Ήταν μια απογοητευτική μέρα. Χάσαμε πολύτιμο χρόνο στην πίστα παρότι οι μηχανικοί έκαναν ότι μπορούσαν για να επιδιορθώσουν το μονοθέσιο. Συμβαίνουν αυτά στις δοκιμές ελπίζω να εκμεταλλευτούμε τις τέσσερις τελευταίες μέρες".

Η μέρα δεν ήταν ανέφελη για τη Ferrari με το Ράικονεν να χάνει αρκετό χρόνο στα πιτ και τελικά στο τέλος της μέρας να χάνει τον έλεγχο στην 4η στροφή.
Στη Ferrari πάντως χαμογελούσαν στο τέλος της ημέρας γιατί ο Ράικονεν κατάφερε να συμπληρώσει 443km ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα της ημέρας. Το πρωί οι μηχανικοί της ομάδας επικεντρώθηκαν στο σετάρισμα της F14T ενώ το απόγευμα αξιολόγησαν τη μέση και τη μαλακή γόμα της Pirelli, βελτιστοποίησαν τις εκκινήσεις και αξιολόγησαν κάποια αεροδυναμικά βοηθήματα.



Ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του ο Ράικονεν έχασε τον έλεγχο της F14T
στην πίστα κάτι που τελικά δε χάλασε το κέφι του Φινλανδού πρωταθλητή: « Βελτιώσαμε κάποια πράγματα σε σχέση με το 4ημερο της Χερέθ και συνεχίζουμε να κατανοούμε πολλά γύρο από τη συμπεριφορά του μονοθεσίου. Στο τέλος χτύπησα στο κέρμπ στην έξοδο της στροφής 4 και χτύπησα τις μπαριέρες. Ευτυχώς αυτό έγινε στο φινάλε της μέρας απλά λυπάμαι γιατί οι μηχανικοί έχουν τώρα περισσότερη δουλειά».

Στη Red Bull είδαν με απογοήτευση την RB10 να παραμένει ακόμη μια φορά περισσότερη ώρα στα πιτ απ' ότι στην πίστα. Το πρωί οι μηχανικοί της εταιρείας αντιμετώπισαν ένα πρόβλημα λογισμικού, όταν αυτό επιλύθηκε και το μονοθέσιο έκανε 10 γύρους στην πίστα το μεσημέρι, προέκυψε άλλο πρόβλημα μηχανικό αυτή τη φορά. Παρά την προσπάθεια των μηχανικών της εταιρείας δεν κατέστη δυνατό να ξαναβγεί το μονοθέσιο στην πίστα.



Μιλώντας μετά το τέλος των δοκιμών ο Ρικιάρντο ήταν απογοητευμένος:
"Ειλικρινά δεν ήταν καλή μέρα σήμερα. Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο. Ελπίζω να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το τελευταίο 4ημερο. Το μονοθέσιο όσο το οδηγήσα έδινε σπουδαία αίσθηση".

Το δεύτερο τετραήμερο δοκιμών ολοκληρώθηκε. Απομένει ακόμη ένα τετραήμερο που θα διεξαχθεί στο Μπαχρέιν από τις 27/2-2/3 προτού ομάδες, πιλότοι και μηχανικοί μπουν στο αεροπλάνο για τη Μελβούρνη της Αυστραλίας για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος στις 16/3.

Συνολικά οι σημερινοί χρόνοι ήταν:

Θέση Πιλότος            Ομάδα                   Χρόνος     Διαφορά Γύροι

 1. Nico Rosberg        Mercedes                1m33.283s           89

 2. Jenson Button       McLaren-Mercedes        1m34.957s  +1.674s  66

 3. Kimi Raikkonen      Ferrari                 1m36.718s  +3.435s  82

 4. Felipe Nasr         Williams-Mercedes       1m37.569s  +4.286s  87

 5. Pastor Maldonado    Lotus-Renault           1m38.707s  +5.424s  59

 6. Sergio Perez        Force India-Mercedes    1m39.258s  +5.975s  19

 7. Daniel Ricciardo    Red Bull-Renault        1m39.837s  +6.554s  15

 8. Jean-Eric Vergne    Toro Rosso-Renault      1m40.472s  +7.189s  19

 9. Kamui Kobayashi     Caterham-Renault        1m43.027s  +9.744s  17

10. Marcus Ericsson     Caterham-Renault        1m45.094s  +11.811s  4

11. Jules Bianchi       Marussia-Ferrari        δε χρονομετρήθηκε    5

12. Adrian Sutil        Sauber-Ferrari          δε χρονομετρήθηκε    5




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης