Renault F1: Λύθηκε το θέμα της μονάδας ισχύος!

Renault F1: Λύθηκε το θέμα της μονάδας ισχύος!

Στη γαλλική εταιρεία είναι αισιόδοξοι ότι κατάφεραν ν' αντιμετωπίσουν μ' επιτυχία τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο πρώτο τετραήμερο δοκιμών στη Χερέθ της Ισπανίας.

Renault F1: Λύθηκε το θέμα της μονάδας ισχύος!
Εκεί οι 3 ομάδες που χρησιμοποιούσαν κινητήρα Renault (Red Bull, Toro Rosso, Caterham) συμπλήρωσαν μόλις 151 γύρους καθώς αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα (υπερθέρμανσης, λογισμικού, κ.α.).

Στη Renault δούλεψαν εντατικά από τα τέλη Ιανουαρίου έως τώρα
για να διορθώσουν τα προβλήματα και το πρώτο δείγμα γραφής ήρθε την ημέρα που έγινε το γύρισμα της Lotus. Επιπλέον αντίστοιχη δουλειά έκανε και η Toro Rosso στο Μιζάνο και απ΄ ότι έδειξαν τα δεδομένα οι άνθρωποι της Renault μπορούν ν' αισιοδοξούν.
Κλείσιμο

Αναφερόμενος στο θέμα ο επικεφαλής δραστηριοτήτων πίστας της Renault, Ρεμί Ταφίν τόνισε
: " Αντιμετωπίσαμε και θέματα εξοπλισμού και θέματα λογισμικού. Το πρώτο πρόβλημα εντοπίστηκε στο χώρο αποθήκευσης ενέργειας. Το επιλύσαμε και όπως είδαμε στο δυναμόμετρο αλλά και στις δυο μέρες γυρισμάτων το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε. Είμαστε αισιόδοξοι πως δε θα παρουσιαστεί ξανά. Το επόμενο θέμα αφορούσε στο λογισμικό. Είχαμε θέμα με την υπερπλήρωση αλλά και την ρύθμιση παραμέτρων, δουλέψαμε σκληρά στο δυναμόμετρο δυο βδομάδες και αισθάνομαι πως είμαστε σε καλό δρόμο. Πιστεύω πως θα είναι ΟΚ στο Μπαχρέιν. Το τελευταίο πρόβλημα ήταν η τοποθέτηση της μονάδας ισχύος στα μονοθέσια των πελατών μας. Το επιλύσαμε και ελπίζουμε πως στο Μπαχρέιν η πρώτη μέρα δοκιμών θα καταδείξει ότι αφήσαμε πίσω μας όλα αυτά τα προβλήματα. Χάσαμε χρόνο αλλά θα τον αναπληρώσουμε δίνοντας στις ομάδες μας την ευκαιρία να διαπιστώσουν τη δυναμική των μονοθεσίων του.  Μετά την πρώτη μέρα κινηματογράφησης της Lotus όπου όλα κύλησαν ομαλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν το ίδιο στην ημέρα κινηματογράφησης της Toro Rosso. Ξέρουμε τι συνέβη εκεί και το επιλύσαμε επίσης. Μπορεί να έχουμε χάσει λίγο χρόνο αλλά προφανώς δε θα χρειαστούμε μήνες για να λύσουμε τα προβλήματα. Ήμαστε ήδη στο επίπεδο που έπρεπε να βρισκόμασταν πριν το πρώτο τεστ. Στο Μπαχρέιν θα δουλέψουμε για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος".


Οι δοκιμές εξέλιξης στο Μπαχρέιν ξεκινούν μεθαύριο Τετάρτη 19/2. Θα διαρκέσουν τέσσερις μέρες και μετά από ανάπαυλα τεσσάρων ημερών θα συνεχιστούν για άλλες τέσσερις μέρες (27/2 -2/3). Με την ολοκλήρωσή τους οι ομάδες θα ετοιμαστούν για Αυστραλία όπου θα γίνει η πρεμιέρα του πρωταθλήματος στις 16/3 στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης