Porsche Carrera GT: Δείτε την «ιστορία» του αυτοκινήτου με το οποίο σκοτώθηκε ο Γουόκερ

Porsche Carrera GT: Δείτε την «ιστορία» του αυτοκινήτου με το οποίο σκοτώθηκε ο Γουόκερ

Επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα  και να αγγίζει σε τελική τα 330 χλμ.

Porsche Carrera GT: Δείτε την «ιστορία» του αυτοκινήτου με το οποίο σκοτώθηκε ο Γουόκερ
Το αυτοκίνητο που ακόμη και οδηγοί αγώνων χαρακτήριζαν ως «τρομακτικό» ήταν το τελευταίο στο οποίο μπήκε ο Πολ Γουόκερ, έστω ως συνοδηγός. Η κόκκινη Carrera GT με τις μαύρες ζάντες ανήκε στο βελτιωτικό οίκο Always Evolving, ιδιοκτήτης του οποίου ήταν ο οδηγός, κατά τη διάρκεια του τραγικού δυστυχήματος, Ρότζερ Ρόντας.

Κλείσιμο


Η Carrera GT είναι ένα κεντρομήχανο supercar, το οποίο κατασκευάστηκε την περίοδο 2004-2007 στο εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία. Παρήχθησαν συνολικά 1.270 μονάδες, με το «μοιραίο» αυτοκίνητο να είναι κατά σειρά το 479ο. Ο V10 των 5,7 lt. αποδίδει 612 PS και βοηθά το διθέσιο αμάξωμα των 4,61m να επιταχύνει από στάση στα 100χλμ/ώρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα και να αγγίζει σε τελική τα 330χλμ/ώρα. Η τιμή του αυτοκινήτου πλησίαζε στις Ηνωμένες Πολιτείες τα 450.000 δολάρια. Συνολικά πουλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες 604 Carrera GT. Ποια είναι η ιστορία όμως του συγκεκριμένου, μοιραίου αυτοκινήτου; Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αγοράστηκε από την Porsche του Μπέβερλι Χιλς το 2005.



Το 2007 αγοράστηκε από έναν ιδιώτη στην Καλιφόρνια και δύο χρόνια αργότερα από κάτοικο του Τέξας. Ακολούθως, η Carrera GT πουλήθηκε σε κάτοικο της Φλόριντα, μετά της Ιντιάνα και από το περασμένο έτος ανήκε στην εταιρεία Always Evolving. Μάλιστα η συγκεκριμένη Carrera GT έχει χρησιμοποιηθεί για εκθέσεις αυτοκινήτων και προωθητικές εκδηλώσεις.


Διαβάστε ΕΔΩ: Η Porsche έχει έτοιμη την αντικαταστάτρια της Carrera GT



 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης