Ιδού η ταχύτερη Ferrari παραγωγής

Ιδού η ταχύτερη Ferrari παραγωγής

Η εκρηκτική Ferrari SF90 XX Stradale καταρρίπτει το ρεκόρ γύρου στο Φιοράνο.

 

231116113415_Ferrari-SF90-663222

Η ιδιωτική πίστα της Ferrari, που βρίσκεται κοντά στις κεντρικές εγκαταστάσεις στο Μαρανέλο, ξεκίνησε την λειτουργία της το 1972 προκείμενου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες δοκιμών των μοντέλων παραγωγής του Ιταλού κατασκευαστή.

Πλέον, όλα τα αυτοκίνητα που βγαίνουν από το εργοστάσιο της Ferrari περνάνε το τεστ του Φιοράνο για να επιβεβαιωθεί η κορυφαία οδηγική συμπεριφορά και οι αντίστοιχες επιδόσεις τους.

Ένας από τους στόχους, όταν φτιαχτεί ένα νέο μοντέλο, είναι να αποδείξει στο Φιοράνο αν μπορεί να σπάσει το ρεκόρ γύρου. Το 2019 το ρεκόρ πέρασε στα χέρια της SF90 Stradale, με το συγκεκριμένο μοντέλο να σημειώνει χρόνο 1:19.00. Φυσικά, υπάρχει και το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ με το μονοθέσιο F2004 (55.999), αλλά αυτό δεν μετράει καθώς πραγματοποιήθηκε όχι με μοντέλο παραγωγής.

Φέτος η Ferrari προετοιμάστηκε για να δει αυτό το ρεκόρ να καταρρίπτεται. Αυτό εν τέλει σημειώθηκε χάρη στην βελτιωμένη έκδοση της SF90, την SF90 XX Stradale. Το εκπληκτικό hypercar της Ferrari διαθέτει V8 κινητήρα 4,0 λίτρων, ο οποίος με τη βοήθεια τριών ηλεκτρικών μοτέρ αποδίδει συνολικά 1.030 ίππους.

Οι αλλαγές στον κινητήρα για να αποδώσει περισσότερη ισχύ έχουν να κάνουμε με το σύστημα εξάτμισης, τα νέα πιστόνια και τη μορφή του θαλάμου καύσης. Επιπλέον, η XX έχει μειωμένο κατά 10 κιλά βάρος, σε σχέση με την «απλή» Stradale, ενώ υπάρχουν επεμβάσεις στα αεροδυναμικά βοηθήματα και τις αναρτήσεις.

Όλα αυτά λοιπόν οδήγησαν σε ένα εμφατικό νέο ρεκόρ στο Φιοράνο με την SF90 XX Stradale να σημειώνει χρόνο 1:17.309, παίρνοντας το χρίσμα του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στην ιδιωτική πίστα της Ferrari.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης