Μία σπέσιαλ έκδοση της Toyota GR Supra

Μία σπέσιαλ έκδοση της Toyota GR Supra

Η Toyota δημιουργεί μια ειδική έκδοση της GR Supra, η οποία μπορεί να αποκτηθεί μόνο μέσω κλήρωσης.

230504123759_Toyota-GR-Supra-RZ-Plasma-Orange-100-Edition_VI

Η GR Supra ήταν ένα νέο μοντέλο το οποίο άλλαξε την εικόνα της Toyota στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας αλλά δέχτηκε κριτική για την ταυτότητά της, συγκρινόμενη με τις προηγούμενες γενιές του αυτοκινήτου.

Ωστόσο, η αγωνιστική εκδοχή τού οχήματος, η Supra GT4, έχει καταφέρει σημαντικές διακρίσεις στην κατηγορία της, στους αγώνες εντός πίστας στους οποίους λαμβάνει μέρος
Χάρη στους ανθρώπους της Gazoo Racing, υπάρχουν περισσότερες από 100 Supra GT4 οι οδηγοί των οποίων έχουν κερδίσει, ως τώρα, 79 φορές και έχουν ανέβει στο βάθρο περισσότερες από 200.

Για να τιμήσουν τις αγωνιστικές επιτυχίες, τα στελέχη τής Toyota αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια ειδική έκδοση του μοντέλου η οποία ονομάζεται «Plasma Orange 100 Edition» και θα κατασκευαστεί μόνο σε 100 αριθμημένες μονάδες.

Βασίζεται στην GR Supra RZ και το αμάξωμά της είναι βαμμένο σε πορτοκαλί απόχρωση δημιουργημένη αποκλειστικά για την περίσταση, ενώ δεν λείπουν οι μαύρου ματ χρώματος τροχοί των 19 ιντσών και τα ελαστικά Michelin Pilot Sport.

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota, το σύστημα πέδησης της συγκεκριμένης έκδοσης είναι βελτιωμένο και εμπρός διαθέτει αεριζόμενους δίσκους 348 χλστ. και μαύρο κάλυμμα στις δαγκάνες της Brembo, ενώ πίσω η διάστασή τους είναι 345 χλστ.

Στο εσωτερικό της, η GR Supra RZ «Plasma Orange 100 Edition» έχουν τοποθετηθεί διαφορετικά καθίσματα, τα οποία είναι επενδεδυμένα με δέρμα και αλκαντάρα, ενώ στο ταμπλό -εμπρός από τον συνοδηγό- υπάρχει ταμπελάκι από ανθρακονήματα στο οποίο είναι γραμμένος ο αύξων αριθμός του αυτοκινήτου.

Ο κινητήρας της δεν έχει αλλαγές σε ό,τι αφορά στην απόδοσή του. Είναι ο τρίλιτρος εξακύλινδρος σε σειρά (της BMW) που υπάρχει κάτω από το καπό τής GR Supra RZ, δηλαδή η μέγιστη ισχύς του είναι 387 ίπποι και η μέγιστη ροπή του 500 Nm.

Τα αυτοκίνητα θα διατεθούν στους ισάριθμούς ιδιοκτήτες τους έπειτα από κλήρωση. Όπως ανακοίνωσε η Toyota, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν την πρόθεσή τους να αποκτήσουν την GR Supra RZ «Plasma Orange 100 Edition» μεταξύ του χρονικού διαστήματος από 8 Μαΐου έως 4 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης