Η Ferrari Testarossa ζει!

Η Ferrari Testarossa ζει!

Ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής δημιούργησε μια σύγχρονη εκδοχή της θρυλικής Testarossa με τα χαρακτηριστικά πτερύγια στις πλευρές.

230303141006_Ferrari-Testarossa-Homage-by-Maltese-2
Στα ψηφιακά σκίτσα του Marco Maltese, βρίσκουμε στοιχεία από την Testarossa του 1984 να συνδυάζονται με τη σχεδιαστική γλώσσα των σύγχρονων μοντέλων της Ferrari.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιο υπεραυτοκίνητο από το παρελθόν αποτελεί έμπνευση για μια σύγχρονη απόδοση ενός ανεξάρτητου σχεδιαστή, ο οποίος «μπλέκει» ρετρό και σύγχρονα στοιχεία για το τελικό αποτέλεσμα. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ο καλλιτέχνης των pixel με το όνομα Marco Maltese σχεδίασε μια μοντέρνα εκδοχή της Ferrari Testarossa.

Η φιλοσοφία του πίσω από τη σχεδίαση της Testarossa του Maltese, κρύβει πολλές αναφορές στην αυθεντική του 1984 που συνδυάζονται με στυλιστικά στοιχεία αλλά και μηχανικά μέρη από την SF90. Ο Maltese ανέφερε πως το πιο δύσκολο κομμάτι του σχεδίου του ήταν η προσαρμογή των αναλογιών της Testarossa.



Το γνώρισμα της Testarossa ήταν το μεγαλύτερο μπροστινό μέρος σε σχέση με το πίσω. Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει ως λεπτομέρεια και η τοποθέτηση των καμερών που αντικαθιστούν τους καθρέπτες σε παρόμοια θέση όπως εκείνη της αυθεντικής Testarossa- δηλαδή, ψηλά στα A-Pillars που πλαισιώνουν το παρμπρίζ.

Τα πίσω φώτα LED καλύπτουν όλο το πλάτος του αυτοκινήτου και βρίσκονται πάνω από μια συστοιχία οριζόντιων πτερυγίων, μέσα από τα οποία ξεπροβάλλουν οι μεγάλες διπλές απολήξεις της εξάτμισης, ενώ στο κάτω μέρος βλέπουμε έναν τεράστιο διαχύτη. Ωραία λεπτομέρεια για το σκίτσο του Maltese, είναι και η απόδοση της καμπίνας.

Το εσωτερικό είναι ένα απόλυτα σύγχρονο με μεγάλη οθόνη στο ταμπλό, που αναδεικνύει τις ρετρό πινελιές με το σχήμα των προσκέφαλων των καθισμάτων αλλά και το χρώμα των επενδύσεων. Η εικόνα πάντως, ταιριάζει πολύ καλά με τις εξαιρετικές επιδόσεις που θα προσέφερε στην Testarossa το μηχανολογικό υπόβαθρο της SF90 με το υβριδικό σύνολο απόδοσης 1.000 ίππων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης