Νέα πλατφόρμα για την Tesla

Νέα πλατφόρμα για την Tesla

H Tesla επιβεβαίωσε ότι εξελίσσει μια καινούργια πλατφόρμα στην οποία θα βασιστούν τα μελλοντικά της μοντέλα.

230127112254_Tesla-Model-3-Platform-1280x583

Μία από τις βασικότερες αιτίες αρνητικής κριτικής εναντίον της Tesla είναι το γεγονός ότι έχει αργήσει πάρα πολύ να παρουσιάσει τις καινούργιες γενιές των μοντέλων της, τουλάχιστον των Roadster, Model S και Model X.

Αν σκεφτούμε ότι το Roadster παρουσιάστηκε το 2008 και το Model S το 2012, η χρονική περίοδος που υπάρχουν στην αγορά χωρίς την ουσιαστική αλλαγή τους είναι μεγάλη για τα ειωθότα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ωστόσο, o ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Elon Musk, ανακοίνωσε ότι σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα θα παρουσιαστεί η καινούργια πλατφόρμα η οποία θα αποτελεί τη βάση για την εξέλιξη και δημιουργία των νέων μοντέλων της. 

Όπως είπε, περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτή θα ανακοινωθούν στην εκδήλωση «Ημέρα Επενδυτή» η οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την 1η Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, ο Musk δήλωσε: «Η νέα πλατφόρμα για τα καινούργια μοντέλα μας εξελίσσεται και περισσότερες πληροφορίες θα μοιραστούμε μαζί σας στην “Investor Day”». Οι ως τώρα πληροφορίες γι’ αυτήν κάνουν λόγο ότι θα μειώσει στο μισό το κόστος εξέλιξης και παραγωγής των νέων μοντέλων της Tesla, συγκριτικά, γεγονός που θα μειώσει και τις τιμές πώλησής τους.

Εάν ισχύει αυτό, τότε είναι πιθανόν να δούμε να προστίθενται στην γκάμα της και νέα μοντέλα που δεν υπάρχουν ως τώρα σε αυτή. Για παράδειγμα, ένα όχημα μικρότερων διαστάσεων από αυτές του Model 3 ή ακόμα και οχήματα που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες μετακίνησης σε επίπεδο μικροκινητικότητας.

Η προσπάθεια της εταιρείας να μειώσει το κόστος παραγωγής δεν αφορά μόνο στην πλατφόρμα αλλά και στην ανάπτυξη συστημάτων και εφαρμογών τα οποία θα επιτρέψουν να είναι πιο προσιτή η αγορά των μοντέλων της. Βεβαίως, η συζήτηση αφορά μόνο στην εξέλιξη της πλατφόρμας και όχι και σε αυτή των καινούργιων μοντέλων. Για τη συγκεκριμένη, δεύτερη, διαδικασία, η Tesla δεν ανακοινώνει τίποτα σχετικό.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης