Fiat Fastback: Θα έρθει στην Ευρώπη;

Fiat Fastback: Θα έρθει στην Ευρώπη;

Το νέο coupe SUV της Fiat με την ονομασία Fastback δημιουργήθηκε για την αγορά της Βραζιλίας όμως το δυναμικό του ύφος είναι σίγουρο πως θα κάνει πολλούς να ονειρεύονται την έλευση του και στην Ευρώπη.

Fiat_Fastback__2_
Το Fiat Fastback είναι ένα νέο μοντέλο που δημιουργήθηκε για την αγορά της Βραζιλίας, στην οποία η ιταλική εταιρεία έχει καλή εμπορική πορεία.
Με το Fastback η Fiat μπαίνει στην ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία των coupe SUV που κερδίζει συνεχώς έδαφος στις διεθνείς αγορές συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα και την ελευθερία του αυξημένου ύψους από το έδαφος με τον δυναμικό ύφος ενός coupe.
Το νέο μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα «MLA» την οποία χρησιμοποιεί η ιταλική εταιρεία σε μοντέλα της στις αγορές της Λατινικής Αμερικής όπως για παράδειγμα στο supermini Argo το οποίο επίσης κατασκευάζεται στη νοτιοαμερικανική χώρα. Μαζί με την κυκλοφορία των πρώτων φωτογραφιών η Fiat ανακοίνωσε πως το Fastback θα αρχίσει να πωλείται στη Βραζιλία εντός του φθινοπώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον αυτοκινητικό Τύπο της χώρας, το καινούργιο μοντέλο θα διατίθεται με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα «Firefly» χωρητικότητας ενός λίτρου ο οποίος αποδίδει 130 ίππους. Επίσης, αργότερα, πιθανότατα θα διατίθεται και με τον 1.3 των 185 ίππων στην γρήγορη έκδοση Abarth.
Η Fiat παρουσίασε το Fastback ως πρωτότυπο το 2020 και τότε οι φωτογραφίες έδειχναν ένα μεγαλύτερο σε διαστάσεις SUV από αυτές που θα έχει το νέο μοντέλο της. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως το μεταξόνιό του είναι 2,52 μέτρα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, το Fastback θα εισαχθεί και στην Ευρώπη αλλά σε συγκεκριμένες αγορές αυτής.
Το γεγονός ότι δεν βασίζεται σε κάποια πλατφόρμα η οποία να χρησιμοποιείται και στα μοντέλα της που κατασκευάζονται στη Γηραιά Ήπειρο κάνει πιο δύσκολο το γεγονός είναι ευρύτερη η διάθεσή του σε αυτή. Το πιθανότερο είναι να ξεκινήσουν οι πωλήσεις του από την Πορτογαλία και αναλόγως της εμπορικής πορείας του -αλλά και της αποδοχής του από τον αυτοκινητικό Τύπο εδώ- να το δούμε και σε άλλες χώρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης