Ένα ιδιαίτερης φιλοσοφίας MINI Cooper SE

Ένα ιδιαίτερης φιλοσοφίας MINI Cooper SE

Η ΜINI δημιουργεί μία ξεχωριστή έκδοση του Cooper SE, την οποία μπορούν να οδηγήσουν άτομα με κινητικές δυσκολίες.

220722152133_MINI-Cooper-SE-gia-AMEA_IV

Το συγκεκριμένο Cooper SE εξελίχθηκε και δημιουργήθηκε από τους μηχανικούς της MINI σε συνεργασία με την εκπαιδεύτρια της σχολής «Driving Experience», Tina Schmidt-Kiendl, η οποία χρησιμοποιεί και η ίδια αναπηρικό αμαξίδιο.

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Cooper SE έχει μετασκευαστεί κατάλληλα ώστε να διευκολύνει την οδήγησή του από όλους. Όπως έγινε γνωστό, έχει τοποθετηθεί δακτύλιος στο εσωτερικό του τιμονιού ο οποίος έχει τον ρόλο του «γκαζιού». Ενεργοποιείται μέσω ηλεκτρονικού συστήματος «by wire» και υπάρχει λειτουργία μειωμένης απόκρισής του, για την περίπτωση στάθμευσης του οχήματος, κατά την οποία απαιτούνται πιο λεπτοί χειρισμοί.

Για την επιβράδυνση του Cooper SE οι μηχανικοί τής MINI τοποθέτησαν μοχλό ο οποίος βρίσκεται δεξιά και κάτω από το τιμόνι. Μέσω αυτού, ο οδηγός δύναται να μειώνει την ταχύτητα του οχήματος και να το ακινητοποιεί. Τα κλασικά πεντάλ δεν έχουν αφαιρεθεί από το όχημα αλλά έχει τοποθετηθεί κάλυμμα για να μην υπάρχει περίπτωση να ενεργοποιηθούν εκ παραδρομής.

Εκτός από τη δυνατότητα να διευκολύνεται η οδήγηση ενός οχήματος από κάποιο άτομο με κινητικές δυσκολίες, το ίδιο πρέπει να γίνεται και σε ό,τι αφορά στην απρόσκοπτη πρόσβαση στους δημόσιους σταθμούς φόρτισης ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου. Για τον λόγο αυτό πρόκειται να ξεκινήσει μια καμπάνια η οποία θα επιτρέπει σε όλους να κάνουν τη διαδικασία χωρίς πρόβλημα.

Όπως ανακοινώθηκε, η MINΙ προσφέρει μαθήματα ασφαλούς οδήγησης σε όσους αποφασίσουν να αποκτήσουν το ειδικά μετασκευασμένο Cooper SE και θέλουν να εξοικειωθούν στη χρήση του, στο περιβάλλον μιας πίστας. Αυτά πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της σχολής «Driving Experience» οι οποίες βρίσκονται κοντά στο Μόναχο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης