H Porsche 928 ξαναζεί

H Porsche 928 ξαναζεί

Η γαλλική start-up Nardone Automotive καταθέτει την πρότασή της για την σύγχρονη εκδοχή της θρυλικής Porsche 928 την οποία στοχεύει να φέρει στην παραγωγή έως το 2024.

Porsche_928-Nardonne__3_
Η Nardone Automotive είναι μια γαλλική startup που θέλει να επαναφέρει στο προσκήνιο εμβληματικά μοντέλα του παρελθόντος μεταξύ των οποίων η Porsche 928.
Η Nardone ξεκινά με την 928 S4 ως βάση, χρησιμοποιώντας όμως ανθρακονήματα για όλα τα εξωτερικά μέρη. Οι σφυρήλατες ζάντες 18 ιντσών είναι ξεκάθαρα εμπνευσμένες από εκείνες που χρησιμοποιούσε η Porsche στις 928 S2 και S4. Η Nardone λέει ότι η «δική της» 928 τροφοδοτείται από έναν ατμοσφαιρικό V8 ενισχυμένο με μια σύγχρονη κεντρική μονάδα ελέγχου της τροφοδοσίας, ικανό να αποδίδει 400 ίππους (50 περισσότερους από την εργοστασιακή εκδοχή της 928). Το κιβώτιο ταχυτήτων αναβαθμίζεται από 5άρι σε 6άρι και συνδυάζεται με μπλοκέ διαφορικό, ενώ μεγαλύτερα είναι τα φρένα και η ανάρτηση είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενη.

Κλείσιμο
Μέσα στην καμπίνα βρίσκονται μερικές από τις μεγαλύτερες αλλαγές, με το ταμπλό να υφίσταται μια ριζική αναθεώρηση. Αλλαγμένο τελείως είναι το σχήμα του πίνακα των οργάνων, ενώ όλες οι επιφάνειες είναι καλυμμένες είτε με δέρμα Foglizzo, είτε με Alcantara. Η κεντρική κονσόλα εμφανίζεται με αρκετό «βουρτσισμένο αλουμίνιο», ενώ φιλοξενεί ένα σύστημα πολυμέσων Porsche PCCM, ειδικά σχεδιασμένο για παλαιότερα αυτοκίνητα το οποίο προσφέρει ποιοτικό ήχο από το ηχοσύστημα και πολλές δυνατότητες συνδεσιμότητας.
Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πόσο θα κοστίσει η 928 αλλά η Nardone θα κάνει την πρεμιέρα του αυτοκινήτου της στην Εβδομάδα Σχεδίασης στο Μιλάνο και στη συνέχεια θα το παρουσιάσει και στο GoodWood Festival of Speed στο Ηνωμένο Βασίλειο (προς τα τέλη του μήνα) από όπου περιμένει να δεχτεί και ορισμένες παραγγελίες. Αν όλα πάνε βάση σχεδίου, την πρώτη 928 της Nardone θα τη δούμε στο δρόμο το 2024.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης