Το θηριώδες μοτέρ της Chevrolet

Το θηριώδες μοτέρ της Chevrolet

Η αμερικάνικη εταιρεία δημιουργεί έναν πραγματικά τερατώδους χωρητικότητας και ισχύος κινητήρα, που αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην αυτοκίνηση.

211021130338_CHEVROLET-V8-CRATE-1

Στην κατασκευή του μεγαλύτερου και ισχυρότερου crate κινητήρα που φέρει την υπογραφή της, προχώρησε η Chevrolet Performance. Αυτός έχει την κωδική ονομασία ZZ632/1000, και συνιστά έναν ατμοσφαιρικό V8 σύνολο χωρητικότητας 10,35 λίτρων που αποδίδει 1.018 PS και 1.188 Nm ροπής, στροφάροντας μέχρι τις 7.000 σ.α.λ., με βενζίνη 93 οκτανίων.

Το μπλοκ του κινητήρα είναι από χυτοσίδηρο, ο στροφαλοφόρος και οι μπιέλες κατασκευάζονται από σφυρήλατο χάλυβα υψηλής ποιότητας και τα πιστόνια από σφυρήλατο αλουμίνιο. Οι κυλινδροκεφαλές είναι από αλουμίνιο, ενσωματώνεται σύστημα έμμεσου ψεκασμού με την πολλαπλή εισαγωγής να είναι κατασκευασμένη μέσω μεθόδου CNC.


Η Chevrolet Performance αναφέρει πως ο ZZ632/1000 διακρίνεται για την υψηλή αντοχή και μακροζωία του, δεδομένου ότι υποβλήθηκε σε περισσότερα από 200 προσομοιωμένα τεστ σε δυναμόμετρο, χωρίς την παραμικρή αστοχία.

Η ίδια η εταιρεία προς το παρόν δεν έχει ανακοινώσει την τιμή του ισχυρότερου crate κινητήρα της, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος μέσω της Chevrolet Performance από τις αρχές του 2022.

Προς απογοήτευση πολλών φίλων της, η εταιρεία διευκρινίζει πως το συγλεκριμένο μοτέρ δεν προορίζεται για μοντέλα μαζικής παραγωγής, αλλά αποκλειστικά για αγωνιστικά οχήματα. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης