H Mercedes-AMG GT 73 είναι έτοιμη για παρουσίαση μέσα στο έτος

H Mercedes-AMG GT 73 είναι έτοιμη για παρουσίαση μέσα στο έτος

Το υβριδικό σύνολο αποτελείται από ένα V8 κινητήρα εσωτερικής καύσης με χωρητικότητα 4,0 λίτρων σε συνδυασμό με ηλεκτροκινητήρα και απόδοση 816 ίππων.

Mercedes_AMG_GT73_800_ps_2

Κατά την εξέλιξη του μοντέλου είχε τεθεί ως στόχος, χρόνος μικρότερος των 3,0 δευτερολέπτων για τα 100 χλμ./ώρα από στάση. Το υβριδικό σύστημα κίνησης μοιάζει με το πρωτότυπο μοντέλο που είχε παρουσιαστεί από την αρχή της εξέλιξης και αυτό φαίνεται από τις τεχνικές λεπτομέρειες τις οποίες η Mercedes έχει ήδη δημοσιεύσει εδώ και καιρό. Είναι εντυπωσιακή η διαφορά από την AMG GT 63 S και τους 639 ίππους της, που σημείωνε χρόνο 3,2 δευτερολέπτων για τα 100 χλμ./ώρα από στάση. Η μπαταρία της νέας υβριδικής ναυαρχίδας της Mercedes-AMG, έχει χωρητικότητα 6,1 kWh και με τη χρήση αυτής, μπορεί το μοντέλο να κινείται αμιγώς ως ηλεκτρικό με έως και 130 χλμ./ώρα.


Ο ηλεκτρικός κινητήρας των 204 ίππων με ροπή 32,6 kgm, συνδυάζεται με το V8 σύνολο και κάνει τις επιδόσεις πραγματικά κορυφαίες. Η τετρακίνηση είναι αναθεωρημένη σε ότι αφορά στο λογισμικό της, ενώ η AMG εγκατέστησε επιπλέον ένα ενισχυμένο σύστημα πέδησης και ένα βελτιστοποιημένο σύστημα εξάτμισης. Η εταιρεία από το Affalterbach είναι βέβαιο ότι θα έχει κάνει και τις απαραίτητες επεμβάσεις στο πλαίσιο. Οπτικά, το πρωτότυπο που «συνελήφθη» από το φωτογραφικό φακό κοντά στην πίστα του Nürburgring δείχνει ένα πιο επιθετικό μπροστινό μέρος με μια αλλαγμένη ποδιά. Μικρή διαφορά και στη σχεδίαση του διαχύτη πίσω εντοπίζεται, ενώ βλέπουμε και τις χαρακτηριστικές τετράγωνες απολήξεις της εξάτμισης να δίνουν ένα τόνο υπερβολής στην εικόνα. Σίγουρα με το μοντέλο αυτό η Mercedes-AMG θα προκαλέσει πονοκέφαλο στην Porsche και τις αντίστοιχες προτάσεις της, με την μέχρι τώρα δυνατότερη εκδοχή της Panamera, να κινδυνεύει με εκθρόνιση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης