Ένα μοναδικής τεχνοτροπίας τραπέζι

Ένα μοναδικής τεχνοτροπίας τραπέζι

Οι απανταχού petrolheads βρήκαν επιτέλους το ιδανικό τραπέζι κήπου.

210505140305_custom-fire-pit-table-1

Η λατρεία που δείχνουν ορισμένοι άνθρωποι για τους old-fashioned κινητήρες, οδήγησε την εταιρεία Alaris Invent στην δημιουργία μικρών επίπλων και αξεσουάρ, τα οποία κατασκευάζονται από μεταχειρισμένα κομμάτια παλιών μοτέρ, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση ενός V8.


O ιδρυτής της εταιρείας, John Cobb, έχει στο παλμαρέ του αρκετές κατασκευές προσανατολισμένες σε αντικείμενα σπιτιού, όπως φωτιστικά δαπέδου, κρεμάστρες τοίχου και ράφια αποθήκευσης κρασιών, ενώ το τελευταίο του δημιούργημα είναι ένα πρωτοποριακό τραπέζι.

Βασικό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου προϊόντος είναι η πηγή θερμότητας που βρίσκεται τοποθετημένη στο κέντρο του. Όχι, δεν πρόκειται για ένα πτυσσόμενο τζάκι που χρειάζεται ξύλα για να θερμανθεί, αλλά ένα παλαιάς τεχνολογίας αλουμινένιο μπλοκ από κινητήρα V8, που λειτουργεί με προπάνιο. Μάλιστα, η εκκίνησή του δίνεται μέσω ενός ηλεκτρικού αναφλεκτήρα, με τη ροή του να ελέγχεται μέσω ενός πεντάλ. Ανάλογα την πίεση που ασκείται, μεγαλώνει και η φλόγα, που μπορεί να φτάσει σε ύψος έως και τα 60 εκατοστά.
Κλείσιμο

Αφορμή για την κατασκευή του πρωτότυπου επίπλου ήταν ένα αίτημα μίας πελάτισσας από το Calgary του Καναδά, η οποία ήθελε να κάνει ένα πρωτότυπο δώρο στον σύζυγό της. Η ίδια μάλιστα είχε την ιδέα να υπάρχει μία πηγή ενέργειας στο κέντρο του τραπεζιού, για παράδειγμα ένας κινητήρας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Cobb, η κατασκευή του μοναδικού αν μη τι άλλο επίπλου διήρκησε τρεις μήνες, καθώς μπορεί να ακουγόταν απλό σαν ιδέα, αλλά ήταν αρκετά περίπλοκο στην υλοποίησή του.

Πηγή: Motor1

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης