Μεγαλύτερη εγγύηση στις μπαταρίες δίνει η Rivian

Μεγαλύτερη εγγύηση στις μπαταρίες δίνει η Rivian

Πριν από τις πρώτες παραδόσεις του ηλεκτρικού pickup Rivian R1T, η κατασκευάστρια έδωσε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με την εγγύηση της μπαταρίας που χρησιμοποιεί.

Rivian_Battery_Warranty_3

Ιδιαίτερα σημαντικό για λόγους marketing και όχι μόνο, είναι πως η εγγύηση της μπαταρίας που χρησιμοποιεί η Rivian στην skateboard πλατφόρμα της, είναι μεγαλύτερη σε διάρκεια από τη μεγαλύτερη αντίστοιχη των μοντέλων της Tesla. Σύμφωνα με το site της Rivian, η εγγύηση με την οποία καλύπτεται η μπαταρία για το ηλεκτρικό R1T και το SUV R1S, είναι οκτώ χρόνια ή 175.000 μίλια (280.000 χιλιόμετρα)- όποιο από τα δύο «έρθει» πρώτο. Η εγγύηση καλύπτει όλα τα εξαρτήματα της μπαταρίας, ενώ αφορά και στην χωρητικότητά της, η οποία είναι εγγυημένη μέχρι και το 70% της.

Αντίστοιχα, η μεγαλύτερη εγγύηση της Tesla είναι επίσης οκτώ χρόνια ή 150.000 μίλια (241.000 χιλιόμετρα) και καλύπτει επίσης έως και το 70% της αρχικής χωρητικότητας της μπαταρίας. Αυτή η εγγύηση όμως είναι διαθέσιμη μόνο στα Model S και Model X, με άλλα μοντέλα στη γκάμα της Tesla να έχουν ακόμα λιγότερα χιλιόμετρα. Για παράδειγμα, η εγγύηση του Model 3 Standard καλύπτει μόνο 100.000 μίλια (160.000 χλμ.), ενώ η εγγύηση για όλες τις άλλες παραλλαγές του μοντέλου αλλά και του Model Y η εγγύηση καλύπτει 120.000 μίλια (193.000 χλμ.). Επιπλέον, η Rivian για τα υπόλοιπα μέρη και των δύο μοντέλων της, προσφέρει εγγύηση 5 ετών ή 60.000 μιλίων (100.000 χλμ.).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης