Σιμιγδαλένιος χαλβάς: 3 συχνά λάθη και πώς να τα αποφύγετε

Σιμιγδαλένιος χαλβάς: 3 συχνά λάθη και πώς να τα αποφύγετε

Ο χαλβάς είναι ζωντανό κομμάτι της γαστρονομικής μας παράδοσης, το γλυκό του οικογενειακού τραπεζιού δίπλα στους μεζέδες της Σαρακοστής. Εμείς, σας δίνουμε απλά και αναλυτικά όλα τα μυστικά για να μη δείτε ποτέ ξανά τον χαλβά σας άψητο, ψιχουλιαστό ή λασπωμένο.

Σιμιγδαλένιος χαλβάς: 3 συχνά λάθη και πώς να τα αποφύγετε
Πώς να καβουρδίσουμε επαρκώς το σιμιγδάλι
Το σιμιγδάλι χρειάζεται να ψηθεί αργά σε χαμηλή θερμοκρασία. Θυμόμαστε να το ανακατεύουμε συχνά στην κατσαρόλα ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Το σιμιγδάλι είναι έτοιμο μόνο όταν έχει απορροφήσει όλη τη λιπαρή ουσία και ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας με ευκολία. Τέλος, έχουμε στον νου μας πως όσο περισσότερο καβουρδίζουμε τον χαλβά, τόσο πιο βαρύς γίνεται και τόσο πιο πολύ σκουραίνει.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Δείτε Επίσης