Βύθιση στο Πολιτικό Κενό
stefanadis-hrist

Χρ. Ι. Στεφανάδης

Βύθιση στο Πολιτικό Κενό

Την περασμένη Παρασκευή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ώρα του Πρωθυπουργού στην Βουλή, απαντώντας στην αρχηγό του ΚΙΝΑΛ , είπε μεταξύ άλλων , σχολιάζοντας την προσπάθεια διατήρησής ίσων αποστάσεων του κόμματός της, από την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ: «Κρατώντας ίσες αποστάσεις, κινδυνεύετε να σας ρουφήξει το πολιτικό κενό».

Η πολιτική αποτελεί συνδυασμό τέχνης και επιστήμης ,και αφορά την παραγωγή ιδεών και τρόπους εφαρμογής τους, σε ζωτικά ζητήματα της ανθρώπινης ύπαρξης και της κοινωνικής συμβίωσης .
Σε θέματα όπως η ελευθερία, η ασφάλεια, η δικαιοσύνη, ο πολιτισμός.

Επομένως, ένας πολιτικός και ένας πολιτικός σχηματισμός , οφείλει να παράγει πολιτική σκέψη και να βρίσκει μεθόδους για την εφαρμογή της στο κοινωνικό σύνολο. Με πρωταρχικό σκοπό, την βελτίωση των όρων της κοινωνικής συμβίωσης, της ευημερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισοπολιτείας και της ασφάλειας.

Σε αντίθετη περίπτωση, όταν στον πολιτικό σχηματισμό κυριαρχεί μέλημα της πολιτικής του επιβίωσης, με την προσπάθεια διατήρησης ίσων αποστάσεων μεταξύ φιλελεύθερης Δεξιάς και Αριστεράς, υπάρχει ο κίνδυνος να τον απορροφήσει το πολιτικό κενό…

Το πολιτικό κενό, που μπορεί κάποιος να το παρομοιάσει με τις περίφημες “μαύρες τρύπες” του διαστήματος …

Η "μαύρη τρύπα" είναι το σημείο εκείνο του διαστήματος, όπου κάποτε υπήρχε ο πυρήνας ενός γιγάντιου άστρου. Το πεδίο βαρύτητας που υπάρχει στην περιοχή της μαύρης τρύπας είναι τόσο μεγάλο , ώστε τίποτα, ούτε ακόμα και το φως, να μπορεί να ξεφύγει από εκεί. Ο όρος “μαύρη τρύπα” επομένως, αναφέρεται σε μια περιοχή του σύμπαντος από την οποία τίποτα δεν μπορεί να επιστρέψει και όταν ένα ουράνιο σώμα πέσει μέσα της, χάνεται από το σύμπαν.

Κλείσιμο
Χαρακτηριστικά, αναφέρεται, ότι αν μπορούσαμε να συμπιέσουμε τη Γη στο μέγεθος ενός κερασιού, θα την είχαμε μετατρέψει σε μία μαύρη τρύπα. Φυσικά δεν υπάρχει καμία γνωστή διαδικασία που θα μπορούσε να κάνει αυτή την μετατροπή. Μ` αυτή λοιπόν την έννοια χρησιμοποιείται και ο όρος μαύρη τρύπα. "Τρύπα", γιατί μία τέτοια περιοχή απορροφάει σαν "διαστημική ρουφήχτρα" οτιδήποτε την πλησιάσει και "μαύρη", γιατί ούτε και αυτό ακόμη το φως δεν έχει τη δυνατότητα να δραπετεύσει από την "επιφάνειά" της, για να καταγραφεί από τα μάτια μας ή τα διάφορα άλλα όργανα που διαθέτουμε.

Οι έννοιες αυτές είναι δύσκολο ή και αδύνατο να κατανοηθούν από τον ανθρώπινο νου.

Πριν από 100 χρόνια ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, διατύπωσε την θεωρία ότι οι μαύρες τρύπες παράγουν βαρυτικά κύματα, όταν ένα άστρο καταποντιστεί μέσα τους.

Αυτά τα βαρυτικά κύματα, όπως τα κύματα που παράγονται στην επιφάνεια του ήρεμου νερού όταν πέσει μια πέτρα μέσα, ταξιδεύουν στο σύμπαν.

Τέτοια κύματα, που ξεκίνησαν από μια μαύρη τρύπα του αχανούς σύμπαντος πριν 1,3 δισεκατομμύρια χρόνια(!...) έφτασαν στην Γη. Και ανιχνεύθηκαν από τους επιστήμονες. Έτσι επιβεβαιώθηκε η θεωρία του μεγάλου επιστήμονα εκατό χρόνια μετά…

Εκτός όμως από την αστροφυσική, ο όρος μαύρη τρύπα, χρησιμοποιείται μεταφορικά και στην καθημερινή ζωή. Χρησιμοποιείται, θέλοντας να υποδηλώσει μια περιοχή στην οποία δεν υπάρχει φως και διαφάνεια, μια περιοχή που κάθε ενέργεια που γίνεται, δεν αφήνει ίχνη…

Στην χώρα μας, τις τελευταίες δεκαετίες δημιουργήθηκαν πολλές τέτοιες σκοτεινές περιοχές, με αυξανόμενους ρυθμούς.

Στην οικονομία, στην αξιοκρατία, στην υγεία, στην παιδεία, στα εξοπλιστικά συστήματα, στη διαφάνεια, στις επιδοτήσεις, στα δημόσια έργα …

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, με την προηγούμενη διακυβέρνηση, δημιουργήθηκαν ακόμα και σε πολύ ευαίσθητους τομείς της κοινωνίας και του κράτους. Τομείς , όπως η εξωτερική πολιτική, η ασφάλεια, και η πολιτική ζωή, με ασύστολη σκανδαλολογία…

Και με τον ρυθμό που δημιουργούντο αυτές οι μαύρες τρύπες , ίσως το τέλος ενωνόταν σε μία, μέσα στην οποία θα βυθιζόταν όλη η χώρα μας.

Μετά τις εκλογές όμως του Ιουλίου 2019, η νέα κυβέρνηση της ΝΔ που επέλεξε ο Ελληνικός λαός , μεθοδικά άρχισε να σφραγίζει αυτές τις σκοτεινές περιοχές . Και παρά την παγκόσμια πρωτοφανή κρίση που προκάλεσε η νέα πανδημία, η Ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει με στοχευμένα νομοθετήματα και δράσεις, να προχωρά στην ανάταξη της Ελληνικής κοινωνίας…

Και στον τομέα της παραγωγής και εφαρμογής ξεκάθαρης πολιτικής. Χωρίς συμβιβασμούς, συμψηφισμούς, παλινωδίες και υπολογισμού του πολιτικού κόστους.

Όχι στις ίσες αποστάσεις! Ίσες αποστάσεις που έχουν τον κίνδυνο της απορρόφησης από την μαύρη τρύπα του πολιτικού κενού!

Ο Στήβεν Χόκινς, είχε την άποψη, ότι οι μαύρες τρύπες του διαστήματος, μπορεί να είναι περιοχές που εξαφανίζονται τα πάντα γύρω τους, αλλά ίσως να είναι και η μόνη δίοδος για την έξοδο από το γνωστό σύμπαν και την μετάβαση σε κάποιο άλλο αστρικό κόσμο…
Ίσως αυτό να ισχύει και για την πολιτική.

Ίσως μια τέτοια μαύρη τρύπα της πολιτικής , οδηγήσει τους πολιτικούς σχηματισμούς, που από αμφιθυμία και αδυναμία καταβυθίζονται σε αυτή, σε μια νέα κατάσταση.
Σε ένα νέο πολιτικό σχηματισμό, με πιο ξεκάθαρες θέσεις, για το καλό της Δημοκρατίας και της πατρίδας μας!


 Χριστόδουλος Ι. Στεφανάδης
είναι Καθηγητής Καρδιολογίας





























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network