Η Γυναίκα γεννά ζωή κι ελπίδα…
kalantzakoy

Ιωάννα Καλαντζάκου - Τσατσαρώνη

Η Γυναίκα γεννά ζωή κι ελπίδα…

Σήμερα, ημέρα της γιορτής της Γυναίκας μάνας, συντρόφου, συζύγου, επαγγελματία καταλαβαίνουμε τη σημασία της υλοποίησης του νέου Εθνικού Σχεδίου για την ισότητα των φύλων που κινείται σε τέσσερις θεματικούς άξονες με 67 δράσεις και αφορά σε όλες τις εργαζόμενες και μη γυναίκες. Στις γυναίκες που αποδεικνύουν κάθε μέρα ότι αξίζουν την ισότητα, αλλά δεν έχουν ακόμη κατακτήσει πλήρως

Η γυναικεία ενέργεια, ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη ενισχύονται ως αξίες και αρχίζουν να διέπουν συνολικά τη κοινωνία ιδιαίτερα μετά την περσινή χρονιά που ταυτίστηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στο παρελθόν με το κίνημα Μetoo, μία μεγάλη επανάσταση ευαισθητοποίησης για τα ζητήματα που αφορούν την βία κατά των γυναικών. Οι γυναίκες τολμούν, μιλούν, αποκαλύπτουν και η κοινωνία συμπαρίσταται, συνειδητοποιώντας ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη βήματα για να κατοχυρωθεί και στην πράξη η Γυναίκα ως απόλυτα ισότιμη και σεβαστή πολίτης.

Τέλος, φέτος, 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, οι τραγικές εικόνες των γυναικών προσφύγων της Ουκρανίας ζωντανεύουν οδυνηρές μνήμες της δικής μας ιστορίας της δικής μας προσφυγιάς, τη τραγωδία του 1922, το δράμα της Κύπρου. Οι γυναίκες πάντα πρωταγωνίστριες σθένους και υπομονής που φτάνουν στη «ξένη γη» έχοντας χάσει τα πάντα, αλλά κρατώντας σφιχτά τα παιδιά τους και την ελπίδα για μια καινούργια αρχή. Είναι πάντα εκείνες που θα δίνουν το κουράγιο στον αγώνα της επιβίωσης την επόμενη μέρα.



*Δικηγόρος - Μέλος Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής Πτωχευτικού Κώδικα 2007- Επικεφαλής της Επιτροπής Πτωχευτικού Δικαίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (σε σχέση με τον Πτωχευτικό Νόμο 4738/20) -Μέλος Δ.Σ του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων - τ. Αντιπρ. Δ.Σ.Α - Υποψ. Ευρωβουλευτής - Υποψ. Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών (Ν.Δ.)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK