Γιώργος Κασιμάτης

Γιώργος Κασιμάτης

«Το άσυλο είναι θεμελιώδες δικαίωμα»

«Το πολιτικό άσυλο αποτελεί ένα από τα πιο θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου, που ήταν σεβαστό σε όλες τις εποχές, η δε παραβίασή του εθεωρείτο πάντοτε πράξη ακραίας βαρβαρότητας. Σήμερα, το Σύνταγμά μας και όλα τα δημοκρατικά Συντάγματα, το Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης το σέβονται και το επιβάλλουν στα κράτη τους, το δε Διεθνές Δίκαιο το επιβάλλει σε όλα τα κράτη του πλανήτη.

Για τους συγκεκριμένους Τούρκους πολίτες που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα δεν μπορώ, ως νομικός, να εκφράσω συγκεκριμένη γνώμη, γιατί ούτε αμετάκλητη δικαστική απόφαση έχω μπροστά μου, ούτε τον φάκελο με τα στοιχεία που θεμελιώνουν το αίτημά τους. Εάν πράγματι το δικαίωμά τους διαπιστωθεί δικαστικώς, η παραβίασή του θα αποτελεί βαρύτατη παραβίαση του Συντάγματος και των δικαιωμάτων του ανθρώπου».

*Ο Γιώργος Κασιμάτης είναι ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Σύνταγμα-Ομόνοια

Πάντα διαβάζω με προσοχή τις απόψεις των συνταγματολόγων. Δυστυχώς έχω καταλήξει στο συμπέρασμα οτι το μόνο που ξέρουν για το Σύνταγμα είναι οτι από εκεί αρχίζει η οδός Πανεπιστημίου.

Μάκης

Ποιοί δικοί μας τους επέτρεψαν να προσγειωθούν, ειδικά σε μας εδώ στην χώρα μας, όταν η Βουλγαρία είναι εξίσου κοντά; Το μόνο που διαφαίνεται πλέον σίγουρο, είναι ότι, όταν εκδοθούν διεθνή εντάλματα σύλληψης με αφορμή πχ το Συριακό, θα δούμε πολλές εκπλήξεις όσον αφορά την περίθαλψη εγκληματιών γενικότερα, ο πόλεμος στην Συρία τελείωσε, το μόνο σίγουρο είναι ότι το συγκεκριμένο δυσεπίλυτο θέμα με τους συγκεκριμένους ανθρώπους, πιθανόν αποτελεί το διπλωματικό επεισόδιο για το οποίο δεν θα μπορούν να βρουν λύση, που προφήτεψε (μαζί με κάτι ακόμα) ο Αγιος Παίσιος, ως γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη της παγκόσμιας σύρραξης ( όταν τον ρωτούσαν πώς θα καταλάβουμε ότι ξεκινά ο γγπ από ποιό γεγονός θα καταλάβουμε ότι θα επαληθευτούν οι προφητείες ότι θα μας χτυπήσουν οι Τούρκοι) αναμένουμε λοιπόν να δούμε αν το λύσουν το πρόβλημα ή όχι

Αλέξανδρος

To ασυλο δεν το δικαιουνται οι τουρκοι, οι τζιχαντιστες και οι υποκριτες κακοποιοι που σκοτωνουν συρους. Τελος. Ας σταματησει η συριζοτουρκομαφια τα θεατριλικια της.

Η πολιτική παρακμή

Αντε καλέ. Παραβίαση των δικαιωμάτων. ....πως το λέει παρακάτω και τα λοιπα.Εδώ επι δεκαετίες ζούμε κάτω από τον ζυγό του δημοσιουπαλληλικου κατεστημένου, του στρατού κατοχής, του πελατειακου φασισμου, της δικτακτοριας του κοινοβουλιου μια και οι περισσοτεροι εκλεγμένοι είναι με ψηφους αξαγορασμενοι με ρουσφέτια, των πολιτικών του κοινοβουλίου.Ίσως είναι πραγματικός ο αριθμός του 62% του δημοψήφισματος του όχι. Δηλαδη πάνω από τους μισούς έχουν εισοδήματα παράνομα; από το δημόσιο. Η φημη του ονόματος, με σπρώχνουν να δώσω ευθύνες της σημερινής πνευματικής παρακμής.

ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ...

ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ οτι κατι κρυβεται απο πισω???γιατι δεν πηγαινουν στην βουλγαρια,,στην αρμενια,,στην αιγυπτο??καυτη πατατα ριξαν στα χερια ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ που παιζει,,γιατι δεν κυβερνα..ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΘΡΑΚΗ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ,,ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ..σιγα μη μας αγαπησαν ΞΑΦΝΙΚΑ..2000-3000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΗΡΘΑΝΕ ΤΑΧΑΜ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ...ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΑΡΗΝΟΙ,, ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ εναντιων της ελλαδος..κατασκοποι,,μεταναστες,,γκριζοι λυκοι της θρακης ολοι ετοιμοι..με τους ΕΧΓΩΡΙΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ που τα γνωριζουν Ο Λ Α ..

Μάκης

δεν θεωρούμε καθόλου παιδί τον πρωθυπουργό, αντιθέτως μάλιστα, γνωρίζει πολύ πολύ καλά τι κάνει, δεν θα ήθελε κανείς ένα παιδί σ αυτήν την θέση, τα παιδιά φημίζονται για την ανυπακοή τους συνήθως, γιατί τον υποτιμάτε τόσο πολύ, σας βοηθά ψυχικά να πιστεύετε ότι είναι άπειρος και παιδί, ώστε να αντέξετε αυτό που ζούμε ως χώρα, από το να αποδεχτείτε ότι πρόκειται για το ακριβώς αντίθετο;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία