george_lamprakos

Αναποφάσιστος

Γιώργος Λαμπράκος

Είμαι αναποφάσιστος! Δέχομαι δώρα, επιδόματα και κάθε είδους παροχές, για να πάω να ψηφίσω όποιον δώσει τα περισσότερα.

Εμ τι, κορόιδα είναι οι Ρομά και οι υπόλοιποι περιφερόμενοι στις συγκεντρώσεις με τα 25ευρα; Ποια ιδεολογία και κουραφέξαλα; Εδώ μιλάει το χρήμα και οι διευκολύνσεις. Είσαι συνταξιούχος; Σου βαφτίζουν το προεκλογικό επίδομα 13η σύνταξη και σου δίνουν και την τακτική σύνταξη του Ιουνίου, πέντε ημέρες νωρίτερα, για να πας χαμογελώντας και με γεμάτη τσέπη στην κάλπη, με την ελπίδα ότι, παρά το προχωρημένο της ηλικίας, θα θυμηθείς ποιος σε γέμισε χρήμα. Επιπροσθέτως βγαίνει ο Αλέξης Τσίπρας τρεις μέρες πριν από τις εκλογές και λέει ότι θα δώσει στην τρίτη ηλικία και δώρο Χριστουγέννων και 50 ευρώ αύξηση στις συντάξεις από του χρόνου. Χαράς Ευαγγέλια. Να σκεφτείτε ότι ορισμένοι συνταξιούχοι θα πάνε να στηθούν από τα ξημερώματα στα εκλογικά τμήματα, διότι, σου λέει, αυτή η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να δώσει και επίδομα έγκαιρης προσέλευσης στις κάλπες. Όποιος προλάβει, πάρε κόσμε...Πρώτη φορά τα ψηφοδέλτια συνδέονται τόσο στενά με τόσους τραπεζικούς λογαριασμούς. Ψήφος και iban! Είσαι Ρομά; Εκτός από τα έως τώρα επιδόματα και τις προεκλογικές εκδρομές στις συγκεντρώσεις του πρωθυπουργού ανά την Ελλάδα, με το αζημίωτο, έρχονται και νέα προγράμματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που σημαίνει, σε οποιαδήποτε γλώσσα κι αν το πεις, νέες διευκολύνσεις και παροχές για τη συγκεκριμένη ομάδα του πληθυσμού. Είσαι αλλοδαπός; Τα επιδόματα ευνόησαν και αυτή τη μερίδα των πολιτών, οι οποίοι, με την επιτάχυνση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, κατάφεραν να γίνουν ισότιμοι με τους ντόπιους ψηφοφόρους. Είσαι 17άρης; Καταρχάς μπαίνεις στο Πανεπιστήμιο. Τέρμα τα άγχη και το στρες των εξετάσεων. Με την αύξηση του αριθμού των εισακτέων, πλέον, για να μην μπεις σε ΑΕΙ, θα πρέπει να κάνεις αίτηση...

Με αυτά και με άλλα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζει ότι μπορεί να εξαλείψει το ευρύ προβάδισμα που επιμένουν να δίνουν οι δημοσκοπήσεις, στη Νέα Δημοκρατία. Όσο κι αν φωνασκούν για τις δημοσκοπήσεις ορισμένοι, θυμίζω ότι οι περισσότερες και πιο σοβαρές, έδειχναν από νωρίς το αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές του 2014. Προέβλεπαν επικράτηση ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με διαφορά περί τις 3 με 5 ποσοστιαίες μονάδες, όπως έγινε. Τώρα, από πού προκύπτουν οι μυστικές έρευνες, οι οποίες δείχνουν να κλείνει η ψαλίδα κάτω από το 3%, μόνο όσοι βλέπουν στον καθρέφτη τις επιθυμίες τους, το γνωρίζουν. Ακόμα και ο Τσίπρας και ο Βερναρδάκης, δύο ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, αφήνουν για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αν είναι ηχηρή η αποδοκιμασία της κυβέρνησης.

Το 2014, μετά από τέσσερα χρόνια μνημονίων, οι αναποφάσιστοι ήταν πολλοί και πολύ θυμωμένοι. Ήθελαν να ξεσπάσουν στο σύστημα και σε όσους το εξέφραζαν. Γι αυτό τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ μειώθηκαν κατά 27 μονάδες, ασχέτως αν κατέβηκε ως Ελιά, ενώ της Νέας Δημοκρατίας κατά σχεδόν 10% από τις προηγούμενες Ευρωεκλογές του 2009. Γνωρίζουμε όλοι, βεβαίως, ποιες δυνάμεις ευνοήθηκαν σε εκείνη την αναμέτρηση, πριν από 5 χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τη δύναμη του, κατά σχεδόν 22%, από 4,7 το 2009 εκτοξεύτηκε στο 26,56% το 2014 και η Χρυσή Αυγή ανέβηκε σχεδόν κατά 9 μονάδες. Από 0,5% το 2009 έφτασε στο αδιανόητο 9,39% το 2014!

Οι αναποφάσιστοι του 2019, έχουν άραγε θυμό; Για ποιους; Θυμούνται ακόμα ποιοι ήταν αυτοί που τους έβαλαν στα μνημόνια, ή υπάρχει πιο φρέσκια μνήμη, για εκείνους που τους ξεγέλασαν με χίλια μύρια ψέματα, με σκοπό να αποσπάσουν την ψήφο τους; Λέτε να θυμούνται, ποιοι έλεγαν ότι θα καταργήσουν τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο και ότι δεν θα εφαρμόσουν τις ίδιες πολιτικές με τους προηγούμενους και κατέληξαν να εφαρμόζουν χειρότερες; Γιατί άραγε αποσύρθηκε άρον άρον εκείνο το ωραίο σποτ με τη γιαγιά, η οποία θυμόταν τις περικοπές στη σύνταξη της, μόνο μέχρι το 2014; Δημοσκόποι και κομματικά επιτελεία, υπολογίζουν ότι είναι πάνω από 10% η αδιευκρίνιστη ψήφος. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι, είτε θα αποφασίσουν την τελευταία στιγμή, είτε δεν είναι σε ομάδες του πληθυσμού οι οποίες μπορούν να διερευνηθούν. Οι κυβερνώντες, θεωρούν ότι με τα τελευταία ευνοϊκά μέτρα, μπορούν να δελεάσουν μεγάλο μέρος τους. Από την άλλοι μεριά, ψύχραιμοι παρατηρητές, πιστεύουν ότι μετά από τόσες αυταπάτες, οι ψηφοφόροι δύσκολα, πλέον, πιάνονται κορόιδα. Οι πολίτες θα πάνε στις κάλπες, μετά από 4 χρόνια και 8 μήνες από την τελευταία φορά που ψήφισαν και όλα δείχνουν ότι οι σημερινοί αναποφάσιστοι, μάλλον, είναι πιο αποφασισμένοι από ποτέ.

ΣΧΟΛΙΑ (15)

Διαφορά πρώτου - δεύτερου κόμματος στις ευρωεκλογές: 4,35 % το 2009, 3,84 % το 2014...

Για να έχουμε αίσθηση των πολιτικών πραγμάτων, πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι ευρωεκλογές διεξάγονται κάθε πέντε χρόνια, ότι το κόμμα το οποίο κερδίζει τις ευρωεκλογές κερδίζει και τις εθνικές εκλογές μερικούς μήνες αργότερα, (με διαφορά υπερδιπλάσια εκείνης με την οποία κέρδισε τις ευρωεκλογές). Η διαφορά πρώτου και - δεύτερου κόμματος στις ευρωεκλογές ήταν : 4,35 % το 2009, 3,84 % το 2014 και το 2019 αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 7 % και 10 %. Για να γίνει σαφές, εάν η Νέα Δημοκρατία νικήσει τον Σύριζα στις ευρωεκλογές 2019 με διαφορά 7, 20 %, τούτο σημαίνει ότι μεταξύ των ευρωεκλογών του 2014 και του 2019, κάλυψε μια διαφορά 3,84 % και προσέθεσε μια διαφορά 7,20 %. Δηλαδή μεταξύ των ευρωεκλογών 2014 και 2019, η Νέα Δημοκρατία δημιούργησε συνολική διαφορά από τον Σύριζα: 7,20 % - (- 3,84 %) = 7,20 % + 3,84 % = 11,04 %!!!

Σαφέστατο, αποκαλυπτικό και αδιάσειστο...

Σχόλιο, το οποίο ξεκαθαρίζει το πολιτικό τοπίο. Η αναμενόμενη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας αποκτά χαρακτηριστικά θριάμβου, δεδομένου ότι ξεκινά από διαφορά - 3,84 % σε σχέση με τον Σύριζα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του 2014.

Δηλαδή, ο Σύριζα τον έχει ήδη "αρπάξει" 3,84 %....

Και αναμένουμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, για να προσθέσουμε τη διαφορά με την οποία θα χάσει ο Σύριζα στο 3,84 % και έτσι να γνωρίζουμε πόσο θα τον "αρπάξει" τελικά ο Σύριζα στις ευρωεκλογές, μεταξύ των ετών 2014 και 2019!!!

Απολύτως αποφασισμένος!!!

Μόλις επέστρεψα από το εκλογικό τμήμα μου. Ψήφισα τη Νέα Δημοκρατία και στις τέσσερις κάλπες, (ευρωπαϊκές, περιφερειακές, δημοτικές και ,και κοινοτικές εκλογές). Απολύτως αποφασισμένος!!!

Morgenthau Acerbus

Εγώ πάντως αν και Νεοδημοκρατης δεν πολύ εμπιστεύομαι τις δημοσκοπησεις.... Με προβληματίζει ο λίγος κόσμος στις συγκεντρώσεις του Κυριάκου.

mitsos

Γιώργο ΜΗ το σκέφτεσαι καθόλου, μιας και φαίνεσαι στην φωτογραφία αρκετά Νέος ψήφισε δαγκωτο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί οι άλλοι ακόμη ψάχνονται για την επαναδιοργανωση του κράτους ! χαιρετίσματα!!

Επειδή δεν είμαι εντελώς "mitsos"...

Θα ψηφίσω τη Νέα Δημοκρατία.

δημοκρατης

Γιωργο Λαμπρακο, πολυ σωστη η αναλυση σου, αλλα θελω να σου κανω μια ερωτηση.... Το ζητουμενο ειναι πιο απο τα συστημικα κομματα και μνημονιακα κομματα θα κυβερνησει, η' επιτελους να ελευθερωθει η χωρα μας απο την αποικιοποιηση που τις εχουν επιβαλλει? Μπορει προεκλογικα, οι "μνηστηρες" της καρεκλας, να μοιραζουν λεφτα και να ταζουν στους παντες τα παντα, αλλα ποιος θα τους εμποδισει, να τα παρουν ολα πισω, με καινουργια φορολογικα μετρα, μολις κατσουν στη καρεκλα? Δεν πρεπει να ξεχναμε οτι και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ! .... και το τριτο μνημονιο περιεχει μεσα την υποχρεωση υπερπλεονασματων και σκληρων φορολογικων μετρων, οπως δεν πρεπει να ξεχναμε, οτι τα μετρα αυτα θα ισχυουν μεχρι το 2060! Λοιπον ξαναρωτω... Τι εχει πιο πολυ σημασια?... Τα ποσοστα των κομματων, η' η ελέυθερια της Ελλαδας?

ΝΔ

Μεγάλη ευκαιρία να τελειώσουμε τους ζαίους. Όλοι στις κάλπες!!!!

giannis

Συριζακια ο πρώτος τα παίρνει όλα και δεύτερος τίποτα. Γιατι γκρινιάζετε δεν θα είναι νίκη για σας αν πάρετε μια ψήφο παραπάνω? Θα βγητε έξω και θα χορεύετε στο Σύνταγμα.Αυτο θα κάνουν και οι ΝΔιτες.

Ο δεύτερος απλώς...

Θα τον πάρει.

SPARTA.

Ή Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις Ευρωεκλογές. Ό Τσίπρας χάνει όλους τους μεγάλους Δήμους και όλες τις Περιφέρειες της χώρας.Νοτοπούλου, Ηλιόπουλος και Μπελαβίλας δεν περνάνε κάν στο δεύτερο γύρο. Το φάντασμα του κόμματος των περιθωριακών και των Εξαρχείων που ηλταν κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει. Οι εχθροί της Ελλάδας φυσικά και θέλουν τον Τσίπρα στην εξουσία για να περνάνε όλα τα αντεθνικά και ανθελληνικά νομοσχέδια.Ό Ελληνικός λαός όμως την προσεχή Κυριακή αναμένεται να τους χαλάσει τα σχέδια, οριστικά και για πάντα.

αγαπητέ Γιώργο Λαμπράκο

Οι "αναποφάσιστοι" δε θα μπουν καν στον κόπο να πάνε να ψηφίσουν. Ας θυμηθούμε ότο το ίδιο συνέβη και το 2015. Είχαμε 40% αποχή τότε, μετά την πρώτη ψηφοφορία, τον Ιανουάριο 2015. Ένα μεγάλο τμήμα πολιτών, αδιαφορεί πλήρως για το ποια άτομα είναι στην κυβέρνηση. Πιστεύουν ακράδαντα ότι... "όλοι ιδιοι είναι". Δεν είναι όλοι ίδιοι, όμως αυτό το σύνθημα έχει πλέον περάσει. Όπως μάλλον γνωρίζεις κι εσύ αγαπητέ Γεώργιε, ΔΕΝ είναι αναποφάσιστοι. Είναι Αδιάφοροι. Πάσχουν από το σύνδρομο τής Απάθειας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία