koumoutsakos2

Γιατί λέμε όχι

Γιώργος Κουμουτσάκος

Δέκα χρόνια μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, όταν η Κυβέρνηση Κ. Καραμανλή απέκρουσε ασφυκτικές πιέσεις και διασφάλισε ομόφωνη απόφαση που λέει «πρώτα λύση, μετά ένταξη στο ΝΑΤΟ», η Ελλάδα εγκαταλείπει διαπραγματευτικά όπλα και κόκκινες γραμμές.

Για πολλούς μήνες ο κ. Τσίπρας, ο κ. Κοτζιάς και ο κ. Καμμένος διαπραγματεύονταν το πολύ κρίσιμο για τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική αξιοπρέπεια ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής μας χώρας, όχι ως εθνικό ζήτημα, αλλά - όπως είπε και ο Πρόεδρος της Βουλής - σαν ευκαιρία διεμβολισμού των πολιτικών τους αντιπάλων και σαν «εργαλείο» για την αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος. Διαπραγματεύονταν ερήμην των πολιτικών δυνάμεων και των Ελλήνων πολιτών. Αγνοώντας τόσο τη βούληση των Ελλήνων όσο και την ευνοϊκή συγκυρία που επιτρέπει στην Ελλάδα να διεκδικήσει και να επιτύχει τουλάχιστον τα αυτονόητα. Κατέληξαν τελικά σε συμφωνία που οδηγεί σε μια ψευδεπίγραφη λύση, που διχάζει τον ελληνικό λαό, χωρίς να διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας.

Ενώ τα Σκόπια, πιεσμένα από την πολύχρονη αναμονή τους εκτός ΝΑΤΟ και ΕΕ, έχουν ανάγκη μιας λύσης και μάλιστα επειγόντως, η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου αποδέχεται μια συμφωνία πολύ κατώτερη των ιδιαίτερα ευνοϊκών αυτών περιστάσεων και των εθνικών μας δικαίων. Μεταξύ άλλων, η συμφωνία αυτή δεν διασφαλίζει μείζονα εθνικά διακυβεύματα, όπως το να μην εκχωρήσουμε «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα, που μαζί με το όνομα είναι τα κατ’ εξοχήν εργαλεία του αλυτρωτισμού των Σκοπίων. Επίσης πολύ επικίνδυνη είναι η ασάφεια που επικρατεί για το πως θα προχωρήσει το θέμα της ευρωπαϊκής και νατοϊκής προοπτικής των Σκοπίων. Η Ελλάδα κινδυνεύει να εκχωρήσει το ισχυρότερο διπλωματικό της όπλο χωρίς να πάρει συγκεκριμένα και χειροπιαστά ανταλλάγματα.

Πέραν όμως αυτών των μεγάλων υποχωρήσεων, δημιουργείται ταυτόχρονα και ένα μείζον πολιτικό και συνταγματικό ζήτημα για τον ίδιο τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας έχει αποφασίσει να δεσμεύσει τη χώρα και να εγκλωβίσει τις μελλοντικές ελληνικές κυβερνήσεις σε μία κακή συμφωνία. Και αυτό ετοιμάζεται να το κάνει χωρίς να έχει την απαιτούμενη πολιτική νομιμοποίηση. Δεν έχει τη στήριξη ούτε της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που στηρίζει την Κυβέρνηση, ούτε του συνόλου του Υπουργικού Συμβουλίου, ούτε καν του κυβερνητικού του εταίρου και Υπουργού Άμυνας. Και αυτό επαναλήφθηκε από τον κ. Καμμένο ακόμη και εχθές το πρωί. Έτσι, ο κ. Τσίπρας δεν έχει εντολή ούτε και τη νομιμοποίηση να προχωρήσει σε δέσμευση της χώρας.

Η Νέα Δημοκρατία, δεν δέχεται την ψευδεπίγραφη, απαράδεκτη λύση που επιχειρεί να επιβάλει σε ένα τόσο κρίσιμο εθνικό θέμα ένας απομονωμένος από τον ελληνικό λαό Πρωθυπουργός. Η στάση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας είναι στάση ευθύνης απέναντι στην ιστορία και τους Έλληνες. Καθήκον και αποστολή μας είναι να τους κρατήσουμε ενωμένους και υπερήφανους.

*Ο Γιώργος Κουμουτσάκος είναι βουλευτής Β' Αθηνών με τη ΝΔ και επικεφαλής του τομέα Εξωτερικών της ΝΔ

ΣΧΟΛΙΑ (30)

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Η ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΝ ΚΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΡΑΙΧ ....ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΟΖΑΛ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ . ΕΠΕΙΔΗ ΕΥΕΛΠΙΣΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΜΕΣΩ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ .ΠΡΟΚΑΛΕΣΤΕ ΤΙΣ .

Αρης

Εγώ τον Τσίπρα δεν θέλω να τον ακούω, ούτε να τον βλέπω. Εφόσον, όμως, υπάρχουν οι εγγυήσεις που προβλέπονται στην παρούσα συμφωνία, η αναγνώριση εκ μέρους των Σκοπιανών ότι δεν έχουν σχέση με τον Μ. Αλέξανδρο και την Ελληνική Ιστορία και ότι η γλώσσα τους είναι σλαβική, θεωρώ ότι πρέπει να λήξει επιτέλους αυτή η διαφορά για το όνομα. Χρειάζονται βελτιώσεις και αναλυτική αναφορά των παραπάνω. Ελπίζω, όμως, ότι οι Σκοπιανοί θα αρνηθούν ακόμα και αυτή τη συμφωνία, οπότε η Ελλάδα θα δικαιωθεί για τα περί αλυτρωτισμού. Ουδέν κακόν αμιγές καλού.

Θανάσης

Θα σωθούμε μόνο όταν οι Έλληνες φύγουν από τα κόμματα, δυστυχώς ακόμη μέχρι και σήμερα ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων ακολουθεί τα κόμματα.

GEORGIA.

Κύριε Κουμουτσάκο, η έντιμη και ειλικρηνής κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή τον οποίο θεωρώ τον καλύτερο Πρωθυπουργό μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά, στο Βουκουρέστι είπε όχι στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Θυμόμαστε όλοι την δυσαρέσκεια των Αμερικανών και προσωπικά του Τζώρτζ Μπούς. Εκείνη η κυβέρνηση είχε πεί όχι στο σχέδιο Ανάν για την Κύπρο, στο οποίο ο Κώστας Σημίτης και ο Γιώργος Παπανδρέου, είχαν πεί ναι σε όλα. Εκείνη η αδικημένη κυβέρνηση από την λαικίστικη αριστερά του Τσίπρα, είχε βάλει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, επειδή χρησιμοποιούσε τον όρο Μακεδονία.Και πως να δεχόταν ένας Μακεδόνας σαν τον Καραμανλή το ξεπούλημα της ιδιαίτερης πατρίδας του.Για μια πατρίδα, την Μακεδονία που ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής δακρυσμένος είχε πεί σαν ΠτΔ, ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική.Πόσο δίκιο είχε εκείνη η κυβέρνηση του 2008 και πόσο άδικο έχει η σημερινή δοσίλογη κυβέρνηση του 2018 που πουλάει και προδίδει τα πάντα για την καρέκλα και την εξουσία. Το πλήρωσε το όχι της τότε η Νέα Δημοκρατία.Κάψιμο της Αθήνας το Δεκέμβριο του 2008, οικονομική κρίση, λεφτά υπάρχουν, οικονομική χρεοκοπία και ένα σωρό άλλα αρνητικά γεγονότα.Άν μη τι άλλο εκείνοι οι κυβερνώντες ήταν αληθινοί και πατριώτες και όχι αλήτες και προδότες όπως οι σημερινοί.Εκλογές τώρα. Το ένα και μοναδικό δημοψήφισμα για την Μακεδονία μας.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ.

Συμφωνώ μαζί σου.Τα όχι ήταν αυτά που ανέτρεψαν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.Ήταν ένας τίμιος ηγέτης. Τα ναι σε όλα είναι αυτά που κρατάνε τον Τσίπρα στην εξουσία.Είναι η πιό φιλοαμερικανική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.Ποό φιλομερικανική και από αυτήν του Ανδρέα Παπανδρέου.Στελέχη του όπως η Καρακώστα, ο Παππάς, ο Σταθάκης, ο Τσακαλώτος, η Δούρου, μπαινοβγαίνουν στην Αμερικανική Πρεσβεία σαν να είναι στο σπίτι τους.Δεν είναι τυχαίο ότι το ξεπούλημα της Μακεδονίας στα Σκόπια, χαιρέτησαν πρώτοι οι Αμερικανοί Ιμπεριαλιστές.Ό μαθητής της Σχολής του Τζώρτζ Σόρος ο Αλέξης Τσίπρας, αποδείχτηκε πιό ικανός από τον δάσκαλό του στο ξεπούλημα και στην προδοσία μιάς χώρας.Άξιος ο μισθός του.

κκ

επειδή τα πάντα τα κινεί το χρήμα, πείτε μας πόσο χρήμα έπεσε και σε ποιές τσέπες για το ξεπούλημα της Μακεδονίας γιατί ξεπούλημα είναι κι όχι προδοσία, κάποιοι την είδαν ξαφνικά ότι είναι χωράφι του παππού τους, οι κατσικοκλέφτες και κλεφτοκοτάδες εννοείται ότι είναι περισσότερο αξιοπρεπείς, πόσο χρήμα πήρατε ρε για να πουλήσετε ελληνική γη;

νν

Οποιος ψήφισε μνημόνια έχει χέρια κόκκινα από το σωματικό και ψυχικό αίμα των Ελλήνων, τα υπόλοιπα είναι θλιβεροί πωλητικοί μονόλογοι που δεν απευθύνονται στον Ελληνικό λαό, ο Ελληνικός λαός όσους ψήφισε τους ψήφισε για να κάνουν την Ελλάδα καλύτερη κι όχι για να προκαλέσουν γενοκτονία, υποσιτισμό και βιολογική εξόντωση στους πολίτες με κάθε μέσο, όποιος γνωρίζει και δεν μιλά συναινεί στο έγκλημα που βιώνει ο λαός μας, όποιος έχει υπογράψει για την καταστροφή μας και την καταστροφή του μέλλοντος της χώρας μας, είναι ένοχος και θα δικαστεί αναλόγως, δεν θα γλιτώσει ούτε ένας συνεργάτης τους, δεν θα τους προστατεύσει κανείς, στα σχέδια του διεθνούς διευθυντηρίου δεν είναι φυσικά η προστασία των προδοτών, δοσίλογων, και κατσαπλιάδων πολιτικών

Είναι σε όλους ξεκάθαρο γιατι λέτε όχι

Η Ν.Δ. δεν συμφωνεί με τη συμφωνία που έκλεισε για το όνομα της FYROM, καθώς η γραμμή της παράταξης τουλάχιστον από το 2008 είναι σύνθετη ονομασία με συνταγματικές αλλαγές που απαλοίφουν την αλυτρωτικές διατάξεις, ενώ η συμφωνία προβλέπει σύνθετη ονομασία με συνταγματικές αλλαγές που απαλοίφουν την αλυτρωτικές διατάξεις. Πρόκειται για χαώδεις διαφορές.

μενέ θεκέλ φαρές

ΔΕΝ δικαιούσαι να ομιλείς και να γράφεις, είπες ναι στο κατάπτυστο ψήφισμα Λούνατσεκ που νομιμοποιεί και επιβάλλει με το στανιό την ανωμαλία στα παιδιά μας και σε μας , δεν σας επιτρέπουμε εμείς και οι πρόγονοι μας να πιάνετε στο στόμα σας και στην πένα σας την λέξη Μακεδονία για οποιονδήποτε λόγο, φιμώθητι !

baracuda

Η χειροτερη αντιπολιτευση, τι ακριβως ειναι? φιλελευθεροι ? χριστιανοταλιμπαν ? ακροδεξιοι ? Μπορει να απαντησει καποιος

Vagelis

Λεμε ΟΧΙ γιατι η πρωτη φορα αριστερα αποδηχτεικαν πιο ΦΑΣΙΣΤΕΣ και απο τον Χιτλερ και του Σταλιν μαζι.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία