Φως και όχι διχασμός
pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Φως και όχι διχασμός

Κέρδος για την ελληνική κοινωνία είναι η, κατά κοινή ομολογία, συσπείρωση των Ελλήνων, μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει στα σύνορα σε μετανάστες που οδηγήθηκαν μεθοδευμένα εκεί παραπλανημένοι απο το Τουρκικό καθεστώς.

Η συσπείρωση μετατρέπεται σε ενότητα κόντρα στις ιδεοληψίες που λοιδωρούν τα πάντα υποστηρίζοντας ότι, δεν πρόκειται για πόλεμο ή εισβολή ( Αναφέροντας την Βέμπο λ.χ ). Απο την άλλη πλευρά, ορθές είναι οι υπενθυμίσεις των δικαιωμάτων των προσφύγων,που προκύπτουν απο το διεθνές νομικό καθεστώς που τα ορίζει.

Οι μετανάστες, όμως, με τις τανάλιες και τους επαναφορτιζόμενους τροχούς ή καλύτερα οι εγκληματίες διακινητές ανθρώπων και οι τούρκοι αστυνομικοί ή πράκτορες είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό σε κάθε περίπτωση. Κανείς, όμως, δεν προσφέρει, σπέρνοντας για μια ακόμα φορά τον διχασμό στους Έλληνες διαχωρίζοντας τους σε στρατόπεδα. Επι δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης δοκιμάστηκαν όλοι, φοβήθηκαν, ταπεινώθηκαν, παραπλανήθηκαν και σε αρκετές περιπτώσεις έκαναν ακραίες επιλογές.

Το ελληνικό φιλότιμο, πάντως, δεν μειώθηκε απο το Μνημόνιο. Υφίσταται ακόμη σε κάθε γωνιά της επικράτειας, ανεξάρτητα θρησκείας, φύλου κλπ, όπως συνέβη προ ημερών με την προσφορά Ελλήνων Μουσουλμάνων στα σύνορα. Όσο μένουν ενωμένοι οι Ελληνες δεν θα αφήσουν να ανθίσουν οι σπόροι του φασισμού, του ρατσισμού και κάθε άλλης ιδεολογίας που είναι ξένη προς αυτούς. Αλλωστε απο την αρχαιότητα οι Ελληνες εφάρμοσαν τα μέσα για να αντιμετωπιστούν οι σκοτεινές ιδεολογίες ή ιδεοληψίες ( λ.χ Δήμος, Ολυμπιακοί Αγώνες ). Η Ολυμπιακή φλόγα ήταν η απάντηση. Φως απο τον ήλιο, ακριβώς όπως ο ζεστός ελληνικός ήλιος.

Στο σύνολο του, ο ελληνικός πολιτισμός υποδεικνύει ακόμη τα μέσα για να αντιμετωπιστεί το σκοτάδι που φέρνουν αυτές οι ιδεολογίες. Ακόμη και για την σύγκρουση Δύσης – Ισλάμ στον ελληνικό πολιτισμό βρίσκονται οι απαντήσεις. Ακόμη και για το δύσκολο θέμα της μετανάστευσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ