Κυνισμός
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Κυνισμός

Φιλοτομαρισμός; Κι αυτό! Προσβλητικό; Και αυτό! Κυνισμός; Εντελώς! Αναφέρομαι στην  προχτεσινή  φράση   του   Αλέξη Τσίπρα. Κατά την  διάρκεια  της συνέντευξης  του στην   Δημόσια  Ραδιοτηλεόραση.  Οτι  δηλαδή  αισθάνεται ασφαλής!

Μόνο  ασφαλής;  Το δέκα το καλό. Το  τζόκερ  με το  τζακ ποτ  των  πολλών εκατομμυρίων. Οταν μέσα σε «κλάσματα   δευτερολέπτου»  σκαρφαλώνεις από το  4  στο  35%  είσαι πρωταθλητής.   Οταν από  «κλητήρας»  μεταμορφώνεσαι σε βασιλιάς  ε τότε  είσαι τυχερός!

Τι σημαίνει «ασφαλής»;  Οτι   οι  εκατόν πενήντα  τρεις   της Βουλής θα  ψηφίζουν  ότι εσύ  τους πεις. Οτι και να κάνεις εκείνοι  θα  σε ακολοθούν. Περίφημα. Και  τι   σημαίνει αυτό;  Για  το πόπολο;  Τίποτα.  Εσύ  και  αυτοί   στην δική σας εικονική  πραγματικότητα.  Στον κόσμο τους. Στα έδρανά  τους.  Στην  εξουσία  τους.  Μικρή  η μεγάλη. Στα υπουργεία  τους. Ούτε  στα καλύτερα όνειρά τους!

Σάμπως ο Αλέξης, όπως τόσοι και τόσοι, μόχθησε; Καθόλου! Σάμπως ίδρωσε; Σάμπως εργάστηκε;  Σάμπως  μετάλαβε από   τον μόχθο  του   σκληρά εργαζόμενου Ελληνα; Καθόλου!

Τότε;  Από  που λαμβάνει  αντίδωρο ανεργίας,  ανασφάλειας,  τρόμου; Από τις ιδέες  του! Από  τα βιβλία!  Από τους ινστρούχτορες! Από  τα  εικονίσματα! Μα αυτά είναι λόγια.   Οταν οι ιδέες  δεν μετουσιώνονται σε πράξεις, καταλήγουν  λόγια του αέρα. Σκουπίδια.  Τόσο απλά!

Ποια η ασφάλεια  του  Τσίπρα;  Η παραμονή  στον θώκο της πρωθυπουργίας. Από που προκύπτει αυτή  η ασφάλεια;  Ο, τι   όλοι αυτοί οι  εκατόν πενήντα  τρεις,   θα  ψηφίζουν για να παραμείνουν στην εξουσία.  Αλλωστε  μαζί  στην κωλοτούμπα. Μαζί  στην μετάλλαξη.  Μαζί στις πιρουέτες.  Μαζί στην δεξιά πολιτική. Μαζί στην υπακοή προς τους δανειστές.  Μαζί με το Μνημόνιο. Μαζί  στην γνωστή  νεοελληνική  λογική «αμολάμε καμιά κουβέντα παραπάνω για να περνάει  η ώρα»!
Κλείσιμο

Επομένως η  ασφάλεια η δική του έχει να κάνει με την  εξουσία του. Με τον εαυτό του. Με την φιλοδοξία του.  Με  την  καριέρα του. Με τον πρωθυπουργικό ρόλο του. Με  τα  όνειρά  του!

Το  πραγματοποιημένο  όνειρό  του.  Η δική του ασφάλεια  η δική μας ανασφάλεια. Η δική του παραμονή στην  εξουσία  η δική μας παραμονή στην αβεβαιότητα, Η δική  του αδράνεια το  δικό μας  μαρτυρίο. Ο  δικός του θρίαμβος η   δική μας  πανωλεθρία!

Αυτά  είναι τα αντίθετα. Αυτή η πραγματικότητα. Γιατί κουβέντα   για την  ανάπτυξη. Κουβέντα για την επανεκκίνηση της οικονομίας.  Κουβέντα  για τον πλούτο, Κουβέντα  για  τις επενδύσεις!

Ποιο  το σχέδιο ανάπτυξης της  χώρας Αλέξη μου; Μούγκα  ο Αλέξης.  Επομένως από που προκύπτει αυτή  η «ασφάλεια»;  Από τον εαυτό μου. Από  την  εξαιρετική  κατάσταση μου.  Από την  ανάδειξή  μου.  Από το μεγαλείο  μου.  Από την απουσία  αντιπολίτευσης. Από την  πολύτιμη  «μοναξιά» μου. Παίζω  μόνος μου. Ανευ αντιπάλων.  Αυτοί οι ανύπαρκτοι είναι το εφαλτήριό μου. Ο Αδωνις, ο Απόστολος, Ο Βεγγέλας, η Φώφη. Ολα  αυτά τα «ερείπια»  τα  υλικά της  μεγαλοπρεπούς  «βιλάρας» μου. Ολοι αυτοί τα  θεμελιά μου!

Και ο λαός; Οι  φτωχοί;  Οι ρακένδυτοι; Οι  ψηφοφόροι σου; Η απάντηση  ακόμα πιο κυνική. Οπως ο Πάγκαλος έλεγε «μαζί  τα φάγαμε»  ο Αλέξης σε παραλλαγή  λέει «μα το ήξεραν γιατί όλα ήταν στο  τραπέζι»!

Αρα   όλοι μα όλοι συνένοχοι. Σα να λέει «μαζί  τα  ψηφίσαμε»! Κατάλαβες αγαπητέ μου; Οχι; Η δική  σου   ψήφος  μαζί με την γιγαντιαία ανασφάλεια  σου,  ο πυλώνας της ασφάλειας του Αλεξη. Ο  θρίαμβος του Τσίπρα  τροφοδοτείται από τον  αργό «θάνατό»  σου!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ