Shower Boys
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Shower Boys

Και κάτι σχετικά με τον εκκωφαντικό ντόρο που ξεσήκωσαν κάποιοι γονείς λόγω της μικρού μήκους ταινίας «αγόρια στο ντους» (Shower Boys) που προβλήθηκε σε παιδιά δημοτικού σχολείου

Ένα λοιπόν. Η εν λόγω ταινία έχει τιμηθεί το 2022 με το πρώτο βραβείο, ως καλύτερη, από την «Ευρωπαική Ενωση Παιδικού Κινηματογράφου» (ECFA).

Δύο λοιπόν. Η ECFA είναι φορέας που εκφράζει συλλογικά την κοινότητα όλων εκείνων των φορέων που ασχολούνται με τη σύνδεση της τέχνης του κινηματογράφου με την παιδική ηλικία και την εκπαίδευση στην Ευρώπη. Διαθέτει 163 μέλη από 42 χώρες.

Τρία λοιπόν. Αυτή η Ευρωπαική οργάνωση με επιστολή της διαμαρτύρεται εντόνως τόσο για τον αρνητικό και απορριπτικό θόρυβο που προκλήθηκε όσο και για την δασκάλα που αδίκως κατηγορήθηκε.

Τέσσερα λοιπόν. Όλα αυτά τα θλιβερά και άκρως δυσάρεστα σχετικά με τις χαμηλές ευρωπαικές επιδόσεις της Σωρρακώσταινας, συμβαίνουν για ένα απλούστατο λόγο: η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, στα ελληνικά σχολεία, είναι εγκλωβισμένη και φυλακισμένη στα υπόγεια των προγραμμάτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όχι δεν φταίει το υπουργείο και ο εκάστοτε υπουργός. Είναι αυτή η απίστευτη και αθεράπευτη υποκρισία της ελληνικής κοινωνίας.

Πέντε λοιπόν. Με απλά λόγια η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση πρέπει να αρχίζει από τα νήπια. Όπως συμβαίνει στις πιο αναπτυγμένες χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης. Είμαστε και εμείς μέλη, αλλά προσοχή, με τις δικές μας «ιδιαιτερότητες», τουτέστιν παθογένειες.

Κλείσιμο
Εξι λοιπόν. Ο βασικός λόγος με τον οποίο επιβάλλεται η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση από τις μικρές ηλικίες είναι ένας και αυτονόητος: όχι μόνο τα παιδιά να εξοικειωθούν με τις βασικές σεξουαλικές λειτουργίες, αλλά και για να απομυθοποιηθούν φαντασιώσεις και πλήθος άλλων νοσηρών παρεκτροπών.

Εφτά λοιπόν. Οι απαγορεύσεις το καλύτερο εφαλτήριο παρεκτροπών και φαντασιώσεων. Το απαγορευμένο είναι ελκυστικό. Το απαγορευμένο είναι πρωταγωνιστικό.

Οκτώ λοιπόν. Ετσι καταλήγουμε σ ένα χάσμα τόσο μεγάλο όσο και καταστροφικό. Από τη μια τα παιδιά, ακόμα και μικρών ηλικιών σε σεξουαλικό σκότος πηχτό. Και από την άλλη τα ίδια παιδιά, λόγω εξοικείωσης με το Internet να λαμβάνουν, να απολαμβάνουν και ενίοτε να αντιγράφουν αναρίθμητες εικόνες πορνογραφικών ταινιών.

Εννέα λοιπόν. Ως εκ τούτου οι γονείς πορεύονται προς το Σήμερα και το Αύριο των παιδιών τους με τα μάτια κλειστά. Τα σχολεία διαπαιδαγωγούν τους μαθητές με κριτήριο την παράδοση, τα έθιμα και την χριστιανική πίστη. Και την ίδια στιγμή τα παιδιά, ανυπεράσπιστα και απροστάτευτα, καταναλώνουν σκηνές τόσο αποκαλυπτικές που ξεπερνάνε ακόμα και την πιο νοσηρή φαντασία σεναριογράφων του Χόλιγουντ.

Δέκα και τελευταίο λοιπόν. Πλήθος περιστατικών τέτοιων διαστροφών και τόσο νοσηρών καταστάσεων, αναφύονται επί καθημερινής βάσεως στα αστυνομικά, ειδησεογραφικά δελτία. Η παιδοφιλία πάει σύννεφο. Το ίδιο και η αιμομιξία. Δεκάδες, να μη πω εκατοντάδες πατεράδες βιάζουν συστηματικά τα κορίτσια τους και πάει λέγοντας.

Αγαπητοί γονείς, σας συμβουλεύω να ασχοληθείτε κυρίως με τα παιδιά σας και με τους συντρόφους σας. Για ρίξτε μια ματιά σε βάθος και σε πλάτος. Για εξετάστε τα του οίκου σας. Αν το κάνετε ίσως αντιληφθείτε και συγκλονιστείτε: μπροστά σε τόσα ενδοοικογενειακά κακουργήματα που συνήθως τα τοποθετείτε κάτω από τα χαλάκι του σαλονιού σας, η μικρού μήκους ταινία «αγόρια στο ντους» μοιάζει με Μικι Μάους!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK